Hirdetés

Lángoló szemgolyóval és egyedi késekkel búcsúzik a Neversoft (képek)

|

Az Activision korábbi döntésének értelmében a Neversoft az Infinity Wardba olvad, ezért a munkatársak sajátosan búcsúztatták addigi munkahelyüket.

Hirdetés

Közel húsz év után megszűnik önálló csapatként a Tony Hawk's és Guitar Hero játékokat készítő Neversoft, ugyanis az Activision a fejlesztőket átcsoportosítja az Infinity Wardhoz.

A Neversoftot még 1994 júliusában alapította a Malibu Interactive (korábban Acme Interactive) három ex-fejlesztője, Joel Jewett, Mick West és Chris Ward, majd egy évvel később kiadták első játékukat is a Skeleton Warriors képében. 1997-ben következett az MDK PlayStation portja, 1998 elején pedig pénzügyi gondokkal küszködött a cég, ekkor jött a képbe az Activision. A kiadó keresett egy brigádot, akik képesek feléleszteni a Bruce Willis szinkronhangjával készült Apocalypse című sikertelen belső projektet. 1999-től 2007-ig az Activision kötelékében kilenc Tony Hawk játékkal jelentkezett és a korábbi 16 fős csapat száma hirtelen 150-re növekedett.

2007 után rendszerint a Guitar Hero franchise istápolásával foglalkoztak, majd tavaly ők készítették el a Call of Duty: Ghosts Extinction módját minden platformra, ami meggyőzte a kiadót arról, hogy az Infinity Wardban a helyük, így létrehozva egy "szuperstúdiót". Mivel a Neversoft neve és logója megszűnik létezni, a csapat tagjai úgy döntöttek, hogy látványosan búcsúznak a védjegyükké vált szemtől: a Neversoft utolsó napján felégetik annak műmását (a fenti képen).

Ezen kívül a Neversoft összes dolgozója kapott az egyik alapítótagtól, Joeltől egy a csapat logójával ellátott kést, ami nem az a telepi bökő. Sok forrás úgy hivatkozik az esetre, mint a Neversoft temetésére, hiába fejlesztenek továbbra is aktívan a tagok. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)