Hirdetés

New World: Többet is megtudhattunk az Amazon Games MMO-járól

|

Az augusztusi rajt előtt mélyebb betekintést kaptunk fél évtizede készülő MMORPG-be.

Hirdetés

Az Amazonnál valamiért nagyon nyögvenyelősen halad a saját játékok fejlesztése, hiszen a 2016-ban nagy csinnadrattával bejelentett három projektjük közül a Breakaway sosem jelent meg, a Crucible villámgyorsan megbukott, a New World című MMORPG pedig azóta is készül.

Az utóbbi fejlesztésének elhúzódásában a koronavírusnak is volt némi szerepe, hiszen a tervek szerint tavaly májusban dobták volna piacra, ám a pandémiára hivatkozva előbb 2020 augusztusára, majd 2021. augusztus 31-re tolták a rajtot. Sokan azonban már ebben is kételkedni kezdtek, miután néhány hete kiderült, hogy a megjelenésig még alaposan át fogják dolgozni a játékot az alfa-teszten szerzett visszajelzések alapján.

Hirdetés

Most viszont ismét biztató a helyzet, az Amazon Games ugyanis egy közel 20 perces bemutatóban prezentálta a New Worldot a Summer Game Festen, és a stúdiótól szokatlan módon nem került szóba a halasztás, vagy a projekt elkaszálása. Így aztán most mi is írhatunk néhány sort arról, hogy milyen is lesz a továbbra is augusztusra kitűzött játék.

A New World az Aeternum nevű világba kalauzol minket, ahol hajótörött kalandorként kezdve kell pusztító harcossá fejlődnünk. A misztikus romokkal tarkított szigeten változatos veszélyek leselkednek ránk, a valós idejű harcot az elengedhetetlen természetfeletti képességek és egy arzenálra való fegyver teszik izgalmassá (legalábbis reméljük, hogy azzá teszik). Az MMO-któl megszokott módon akár egyedül is nekivághatunk a kalandnak, de ha kedvünk szottyan rá, csapatba is verődhetünk. Mindkét esetben lesz lehetőség PvE- és PvP-összecsapásokra is.

Az Amazon Games bemutatóján a fejlesztést dirigáló Scot Lane bővebben is kifejtette az Expeditions játékmódot, ami extra PvE-s tevékenységekkel bővíti a repertoárt. Az 5 kalandornak szóló móka egyedülálló mechanikát, bossokat és lootot kínál, a szorgos játékosok 6 expedícióban járhatnak a különféle veszedelmes ellenfelek (pl. The Corrupted,    The Lost, The Angry Earth) titkainak végére. A különleges bevetések már a rajtkor elérhetők lesznek, az első Amirine Excavation néven fut, az endgame-ben pedig a Garden of the Genesist teljesíthetjük.

A betekintésből az is kiderült, hogy a preview időszaka alatt a fejlesztők két új zónával bővítették a játékot. Az Ebonscale Reach nevű régió rejtélyes környezetet ígér "fenséges vízesésekkel és tornyosuló sziklákkal", uralkodója a The Empress nevű boss, aki a sztori szerint menekültként érkezett Aeternumba, s most saját sereggel igyekszik visszaszerezni a régi dicsőségét. A másik új terület a beszédes nevű Reekwater (kb. bűzös víz), ami egy súlyos élőholt-problémával küzdő elhagyatott halászfalu, élén a Siren Queenként emlegetett vezetővel.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Deep Dive ezenkívül a sebzési classokat mellőző fegyverekről is elárult egy s mást.  Induláskor 11 különböző típusú gyilkos szerszám áll majd rendelkezésünkre, köztük az utóbbi időben hozzáadott Ice Gauntlettel. A lőfegyverek nem kapnak nagy hangsúlyt, a közelharci, távolsági, és varázslatot használó célszerszámokkal viszont így is komoly károkat okozhatunk.

A zárt béta július 20-án indul, az előrendelők bármelyik csomag (Standard, Deluxe, Steelbook) megvásárlásával hozzáférést kapnak a teszthez. Ilyen hosszú fejlesztés után mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mire jutott az időközben nevet is változtató Amazon Games (eredetileg Amazon Game Studiosként indultak), de ha addig nem lesz újabb halasztás, akkor rövidesen megválaszolhatjuk a kérdést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)