Hirdetés

Nincs egy éve, hogy megjelent, de máris leállhat játéka támogatásával az Electronic Arts

|

A reméltnél hamarabb véget érthet a Wild Hearts pályafutása.

Hirdetés

Mivel az évek során olyan remek alkotások születtek az EA Originals égisze alatt, mint az Unravel első és második része, az A Way Out, valamint a számtalan év játéka díjjal jutalmazott It Takes Two, könnyen azt hihetnénk, hogy a Electronic Arts által 2016-ban életre hívott program makulátlan sikertörténet. Ezzel szemben a valóság az, hogy minden kiemelkedő játékra jut egy közepes vagy még gyengébb, hamar az érdektelenség homályába vesző cím.

Mindazonáltal még így is az EA Originals az egyik legjobb dolog, ami a kiadóhoz köthető, mivel az inkubátorprogramból kikerülő projektek üdítő változatosságot csempésznek a túlnyomórészt bejáratott franchise-okból és licencelt címekből építkező játékfelhozatalába.

Hirdetés

Mindkét idei EA Originals-játék vadonatúj IP, amelyeknek témaválasztásuk okán volt esélyük a sikerre, ám a Monster Hunter-rajongókat célzó Wild Hearts és a lőfegyvereket varázslatokra cserélő FPS, az Immortals of Aveum sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Az Ascendant Studios lövöldéje például olyan rosszul fogyott, hogy kis híján csődbe vitte a csapatot, a munkatársak közel felét elbocsátották.

A Koei Tecmo által birtokolt Omega Force-nak aligha kell leépítéstől tartania, ellenben a Wild Heart további támogatásának valószínűleg befellegzett. A játék hivatalos Discordján és subredditjében is arról tájékoztatta a rajongókat az egyik moderátor, hogy az Electronic Arts hozta a szokásos formáját, azaz siettette a megjelenést (ennek itta meg a levét a PC-s verzió is), emiatt a végeredmény nyilván nem lett tökéletes, és a várt siker is elmaradt (értsd: egy pillanatig sem volt veszélyben a Monster Hunter trónja).

Mivel nem lett belőle dollármilliókat fialó franchise, az EA nem kíván vele a továbbiakban foglalkozni. Az értesüléseit megosztó moderátor úgy tudja, a szervereket nem tervezi lelőni a kiadó, de az új tartalmakat és funkciókat ígérő frissítések éppúgy lekerültek az asztalról, mint a még szükséges hibajavítások. Elvileg rövidesen sor kerül a bejelentésre, addig azonban ne vegyétek készpénznek az imént olvasottakat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)