Hirdetés

Nincs még egy Call of Duty, amelyik olyan rossz értékeléseket kapott, mint a Modern Warfare III

|

Legalábbis ha a fősodort nézzük, és figyelmen kívül hagyjuk a különböző hordozható spin-offokat.

Hirdetés

Noha a Microsoft minden bizonnyal fontos győzelemként könyveli el, hogy közel két évnyi jogi huzavona után sikerült felvásárolnia az Activision Blizzardot, abból a szempontból rosszul jött ki a lépés a redmondiak számára, hogy kevéssel utána kiderült, az Overwatch liga nem húzza tovább, az idei, a hivatalos narratívával ellentétben nagy valószínűséggel csak kiegészítőnek szánt Call of Duty pedig finoman szólva sem a széria csúcsa.

Először a kampányra tehettük rá a kezünket, ami sajnos minden tekintetben alulmúlta elvárásainkat, így a zombis és a tradicionális multira hárult a teher, hogy valamiképp indokolttá tegye a teljes értékű prémium játékokéval megegyező árcédulát. Rövidesen érkezik a mi tesztünk is, de a nemzetközi szaksajtó véleménye alapján nem sikerült a bravúr: a Modern Warfare III új mélypontot képvisel a franchise történetében, soha egyetlen epizód sem kapott még ennyire alacsony értékeléseket.

Hirdetés

Egyáltalán nem bántak kesztyűs kézzel a 2023-as CoD-dal az újságírók: a Metacriticen 81 tesztet tartanak nyilván, ezek közül egyedül a Windows Central szerzője értékelte 90 pontra a lehetséges 100-ból, a legtöbben, akik még pontoznak, ennél jóval kevesebbre taksálták. Ennek következtében PlayStation 5-ön a súlyozott átlag 56, Xbox Series X-en 63, míg PC-n 56 pontra jött ki.

Ha lehet, még lehangolóbb képet festenek a felhasználói értékelések: a Steamen a játékosoknak mindössze 26 százaléka vélekedik pozitívan a Sledgehammer Games alkotásáról. A Metacriticen pedig platformtól függően 1.6 (PS5 és PS4), 3.3 (XSX), 2.6 (XO) és 1.5 (PC) ponton áll a játék. Itt már sanszos, hogy egy kis review bombing is közrejátszott, aminek elkövetői, először a régi Modern Warfare 3-at vették célba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)