Hirdetés

Nintendo bosszú - Milliós bírság warez miatt

|

1,3 millió dollárnyi bírság a New Super Mario Bros. Wii-t elsőként netre feltöltő férfinak

Hirdetés

A Nintendo, mint véres kardot küldi most szerteszanaszét a világban sajtóközleményét, amiben egy kalózkodó férfi fölött aratott megsemmisítő győzelmével kérkedik. James Burt valószínűleg élete végéig bánni fogja, hogy ő töltötte föl az internetre a New Super Mario Bros. Wii első kalózverzióját.


Az Ausztráliában nemrégiben véget ért per ítélete szerint Burtnek 1,5 millió ausztrál dollárt (1,3 millió amerikai dollárt, 266 millió forintot) kell fizetnie a Nintendónak, aki hitelt érdemlően tudta bizonyítani, hogy a férfi töltötte föl ez első warez New Super Mario Bros. Wii-t. James Burt magánszemélyként kapta a büntetést, és nem mint cég, vagy szervezet, így ha tényleg meg kell fizetnie ezt az irgalmatlan összeget, nagy valószínűséggel az életben nem áll többé talpra. Ugyanakkor az is biztos, hogy a Nintendo sem az elmaradt bevételek miatt tette tönkre a jogsértő férfi életét, hanem mert véres példát akart statuálni. Hiszen miért pont ez az viszonylag elenyésző összeg hiányozna neki, mikor három hónap alatt tízmillió eladott New Super Mario Bros. Wii-t tudott felmutatni? De ki mondta, hogy a jog és az igazságosság szinonimái egymásnak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)