Hirdetés

Nintendo - ez lehet a megoldás?

|

A Nintendo három veszteséges év után idén nagyon szeretne talpraállni, és már vannak ötleteik, hogyan járhatnának jól mind ők, mind a játékosok. Iwata mesélt a tervekről.

Hirdetés

A Nintendo rengeteg megjelenést jelentett be az év első Nintendo Directjén, és egyelőre azt látjuk, hogy inkább a 3DS-t tolják, mintsem a Wii U-t.

Ez jelentheti azt, hogy az asztali konzol pályája egy-két éven belül a végéhez ér, de azért ne temessük még, várjuk ki a végét. Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy a cég korábbi játékok Nintendo 3DS-es újrakiadását tervezi (lásd The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D), illetve olyanokét, amelyek korábban okoskészülékekre jelentek meg.

Az újrahasznosított szoftvereket alacsonyabb áron, párszáz yenért tudják kínálni, ettől remélik, hogy fellendülnek az eladások, valamint még több ingyenes próbaverziót tesznek elérhetővé, hogy többen ismerjék meg az adott címeket, illetve többen vegyék meg utána a teljes változatokat. Terveik szerint a 2017 márciusával végződő pénzügyi évben már a korábbiakhoz hasonló mennyiségű profitot tudnak termelni, ami azt jelenti, hogy nagyjából 100 milliárd yenre, közel 227 milliárd forintra számítanak. Ezzel együtt viszont nem csökken a konzolok ára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)