Hirdetés

Csoportos per fenyegeti a Nintendót a hibás analóg karok miatt

|

Egy ügyvédi iroda úgy gondolja, a Nintendo nem kezeli megfelelően a Switch Joy-Con kontrollerein gyakran jelentkező hibajelenségeket, így csoportos keresetet nyújtottak be az amerikai képviselet ellen.

Hirdetés

A Nintendo Switch megjelenésekor akadt néhány hardveres hibajelenség, amik alapján egy kicsit féltünk, hogy a hibrid konzol túl gyorsan került a piacra. Az évek során viszont mégsem tették tönkre a Switch karrierjét sem az olykor mikrokarcolásokat okozó dokkolók, sem a deformálódó konzolok. A Joy-Con kontrollerek analóg karjai miatt viszont úgy tűnik, lesz egy kis gondja az amerikai Nintendónak.

Hirdetés

Tegnap egy ügyvédi iroda csoportos keresetet indított a konzolgyártó USA-beli képviselete ellen, ugyanis szerintük az amerikai kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szabályokkal ellentétes, ahogy a meghibásodó Joy-Conokkal kapcsolatos panaszokat kezelik. A beadvány szerint a Nintendo tud róla, hogy egy idő után minden ilyen kontroller analóg karjai elkezdenek valamilyen irányba húzni (a játékos inputja nélkül sem áll vissza teljesen középre az analóg kar, hanem akkor is valamilyen utasítást küld a konzol felé, mikor hozzá sem érünk), a konzol működését alapvetően gátoló hibát pedig nem hajlandók ingyenesen kijavítani, ezzel aránytalan költségeket okozva a Switch vásárlóinak.

Arra természetesen még egy jó darabig várnunk kell, hogy kiderüljön, meddig jut a beadvány, viszont mivel csoportos perről van szó, akár komolyabb következményei is lehetnek, hiszen elméletileg Amerikából bárki csatlakozhat a panaszosokhoz, akinek hasonló problémája volt, és egy esetleges precedens további lavinát indíthat el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)