Hirdetés

Wii U - rövidebb töltési idő, rengeteg új funkció

|

Nem mondhatni, hogy a Wii U letarolta volna a piacot. Vannak vele gondok, de legalább folyamatosan érkeznek a javítások, amik nem csak a Nintendo állítása szerint teszik jobbá a konzol kezelőfelületét.

Hirdetés

Valahogy csak nem akar befutni a Nintendo elméletben következő, gyakorlatban jelenlegi generációs konzolja, a Wii U. Nem szerepel túl jól a kasszáknál, és ennek lassan már a vezetőség issza a levét. Ettől persze még vannak, akik élvezettel taperolják a sokoldalú kontrollert, játsszák az exkluzív címeket, nekik mondhatni kötelező telepíteni a ma megjelent frissítést.

A Nintendo már jóval előre figyelmeztette a Wii U felhasználókat, hogy az új frissítés letöltése akár egy órába is telhet, és hogy ez idő alatt ne tessék kikapcsolni, kihúzni, kisbaltával darabokra törni a konzolt. Egy óra bizony sok idő, lássuk, hogy a várakozásért cserébe mivel kompenzálja a Nintendo a rajongókat.

A jelenlegi patch-csel a Nintendo Wii U rendszere megkapta a 3.0.0-ás verziószámot, ami több, kisebb-nagyobb funkcióval bővítette ki a konzol lehetőségeinek tárházát. Aki már telepítette a decemberi patch-et, nyugodtan elmehet kávézni: azok számára a háttérben töltődik a firmware, melynek telepítése után készenléti állapotban is folytatódnak a letöltések és az installálások. Mostantól USB-s adathordozóra is menthetünk ki adatokat, emellett végre könnyedén alakítgathatjuk a felbontást, hogy a kép passzoljon a megjelenítőnkhöz.

A MiiVerse-ben használni lehet a Wii Remote, Wii U Pro Controller, és a Classic irányítókat is, finomítottak az eShop funkcióin, viszont ami még ezeknél is lényegesebb, hogy sokkal stabilabban és sebesebben fut a rendszer az előző verziónál. Ezt nem csak a Nintendo állítja így, a Polygon által végzett tesztek ugyancsak megerősítik, hogy a sebességnövekedés jól kimutatható.

A srácok fogtak egy stoppert és lemérték, hogy mennyivel is lett gyorsabb az új rendszer. Az indításra a patch előtt még 15 másodpercet kellett várnunk, ez most már 10-re mérséklődött. A Mii Maker szerkesztő betöltése 18 szekundumról 12-re redukálódott, míg a rendszer beállító menü megnyitása is 5 másodpercet javult. A főmenübe való visszatérés ideje 25 másodpercről 21-re csökkent, de a leglátványosabb gyorsulás a Nintendo Land játék indításakor volt tapasztalható: itt 21-ről 14-re változott a várakozási idő. További jó hír, hogy a NES és SNES címekkel megtömött Wii U Virtual Console szolgáltatás indulása holnap esedékes.

A kérdés adott, Wii U tulajok: érzitek a gyorsulást? Hogy tetszenek az újdonságok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)