Hirdetés

Túl könnyű lenne párban a Nioh, ezért korlátozták a coop módot

|

A Nioh három demójával ellentétben a végleges játékban csak korlátozások mellett játszhatunk egy társsal az oldalunkon, ennek oka a készítők szerint a játék nehézsége volt.

Hirdetés

Ugyan a Nioh kiválóan sikerült, többen akadnak, akik nem pont azt kapták a Team Ninja játékától, amire korábbi élményeik alapján számítottak. A játék marketingjének egyik központi eleme volt ugyanis kooperatív mód, de arról nem sok szó esett, hogy a társas kalandozást lekorlátozták a készítők.

Egész pontosan azt a feltételt szabták meg, hogy a kooperatív játékhoz csatlakozó félnek korábban teljesítenie kellett azt a pályát, ahová belép. Így a Nioh játékosai nem állhatnak össze már a játék elején, hogy közösen vigyék végig a 16. századi Japánban játszódó kalandot. Ez nem lenne nagy gond, ha egyértelműen egy egyjátékos, kooperatív elemekkel kiegészített játékként látta volna mindenki az akció-RPG-t, de a korábbi demókban egyáltalán nem így volt. Akkor még szabadon csatlakozhattunk akárkihez, de a csapat kreatív igazgatója megindokolta, miért módosítottak a végleges változaton.

"[Ha az előző coop megoldás maradt volna], túl könnyen végigjátszhatnák a játékosok a Nioh-t. Szeretnénk, ha úgy tapasztalnák meg a játékot, ahogy mi elképzeltük. A legutóbbi demóban azért engedélyeztük a co-opot minden esetben, mert csupán limitált idő és néhány kiválasztott pálya állt a játékosok rendelkezésére,"

- írta közleményében Tom Lee. Ez egyébként teljes mértékben elfogadható érvelés, még ha nem is ért vele egyet mindenki. De azt mindenképp felróhatjuk a kiadónak és a Team Ninjának is, hogy nem tájékoztatták a játékosokat kellően a korlátozás meglétéről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)