Hirdetés

No One Lives Forever - bebuktuk egy klasszikus remake-jét

|

Minden gamer legrosszabb rémálma vált valóra, ismét a céges maszatolás és a jogi keménykedés miatt nem kaphatjuk meg egy kiváló sorozat remake-jét.

Hirdetés

A Night Dive sokak szívébe belopta volna magát azzal, ha sikerült volna visszahozniuk az élők sorába a No One Lives Forever-sorozatot, de kiderült, hogy a bejegyzett márkanévből végül semmi sem lesz. A széria jogait ugyanis mégsem sikerült megszerezni, a helyzet pedig bonyolultabb volt, mint azt bárki is hitte volna.

Kideríteni sem volt egyszerű, hogy kinek az engedélyére is volna szükség a remake-hez, ugyanis mind a fejlesztő Monolith-ot, mind a kiadó Fox Interactive-ot is felvásárolták az utolsó rész megjelenése óta. A Fox Interactive először a Vivendi tulajdona lett, ami aztán az Activisionnel egyesült.

Ők azonban nem tudták pontosan megmondani, mennyiben is birtokolták a No One Lives Forever jogait, ugyanis az erről szóló dokumentumok csak papíron voltak meg, de mára elvesztek, ahogy ugyanez volt a helyzet a Fox Interactive eredeti tulajdonosánál, a 20th Century Foxnál is.

Ez viszont kevésbé lett volna fontos, mivel az elsődleges jogtulajdonos a Warner, akik eleinte szimplán nem nagyon erőltették meg magukat, hogy létrejöhessen a remake, tavaly decemberben viszont jogi lépésekkel fenyegették meg a fejlesztőket, ha mégis összehoznák a No One Lives Forever újbóli kiadását, a vitát pedig most februárban adta fel a Night Dive.

Úgyhogy így jártunk, sajna a Warner nem volt olyan rugalmas, mint a Monolith volt a Condemned náluk maradt jogaival. És akármennyire kedvünk volna fogni a vasvillát, a Warner valószínűleg tökéletesen jól érzi magát a sikeres új játékaival, mint a Shadow of Mordor, vagy a Dying Light.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)