Hirdetés

NPD - A PC újra a statisztika része lesz

|

Átalakul az NPD Group hardver- és szoftvereladásokat összegző havi jelentése.

Hirdetés

Annak idején mi is beszámoltunk arról, hogy a PC-s játékok értékesítésében tapasztalható hanyatlás az amerikai piacon arra késztette a csak dobozos szoftvereladásokat számláló NPD Group döntéshozóit, hogy figyelmen kívül hagyják eme játékplatform eladási mutatóit.



Csütörtöktől azonban minden megváltozik. Először is visszatér a PC, tehát minden hónapban találkozunk majd pc-s és nem pc-s listával, valamint a kettő összesítésével. Az összplatform toplista összeállításakor a pc-s eladásokat is figyelembe veszik. Másodsorban változik a hardverek monitorozása is, a jövőben már nem a darabszám jelenik meg egy-egy konzol mellett, hanem a generált forgalom dollárban. Persze ez nem zárja ki, hogy maguk a gyártók darabszámot demonstráló listával rukkoljanak elő, ha úgy hozná kedvük.



Végezetül pedig megszűnik a szoftverek összeredményét prezentáló ötös lista, helyette tízessel találkozunk majd, de platformokra bontva és nem összesítve.
A digitális úton terjesztett játékok továbbra sem tűnnek fel az NPD listáin.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)