Hirdetés

[HW] Nvidia és G92 hírek

|

Mivel most éppen egy noname összejövetel zajlik egy német kisvárosban - valami Lipcsében elvileg - így érkeztek infók teljesen érdektelen felsőkategóriás VGA-król is. No a viccet félretéve: pár Nvidiás hírmorzsa következik :)

Hirdetés

Elsőnek rögtön kérdéses, hogy hogyan nevezik majd a jelenleg G92 kódnéven fejlesztett GPU-val szerelt termékeket. A GeForce 9800 kézenfekvő magyarázat lenne, azonban egyes források elkezdtek 8950-ről beszélni. Nos, majd meglátjuk...


...mikor is? Novemberre ígérik őket, és úgy tűnik, hogy ellentétben az AMD-ATI kártyáival ezek nem fognak késni; szeptemberben már megkapják az első tesztpéldányokat a szerencsések, majd október táján esetleg rá is pislanthatunk mit tud valójában.


Annyit már most tudunk, hogy DirectX 10.1 kompatibilis lesz, tehát a DX10 csiszolgatásának már lesz valami értelme ilyen kártyával a gépben. Kérdés, hogy a szokásos, szépen hangzó "mit is tud a mi vasunk" erőfitogtatáson kívül lesz-e bármi haszna belátható időn belül - a DX10 dömpingje is várat még magára egyelőre.


Egy másik, nem szorosan ide kapcsolódó információ, hogy az Nvidia kártyáin ugyan még csak mutatóba jelent meg a Display Port, de minden G8? chippel szerelt VGA kompatibilis a legutóbb idén április elején frissített átviteli szabvánnyal. Az ok, amiért ez a következő generációs csatlakozó mégsem kerül rá a kártyákra egyszerű, és ezúttal bizony a "másik oldalon" van: monitor az nincs hozzá. De amint felbukkan a képmegjelenítők repertoárjában el fog terjedni.

 

nvidia_logo_k.jpg

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)