Hirdetés

Nvidia GeForce GTX 950 - kiderültek a specifikációk

|

Előkerült néhány információ az Nvidia új videokártyájáról, mely ha minden igaz, már a napokban megjelenik.

Hirdetés

A szoftveresen oldalon az Nvidiát a DirectX 12 és a Batman Arkham Knight foltozgatása foglalja le elsősorban, viszont a hardveres oldalon már a következő videokártya megjelenésén dolgoznak, ami elméletileg már augusztus 20-án piacra kerülhet. A kártyáról képet is kaptunk a Videocardz.com-nak köszönhetően, valamint a specifikációkra is fény derült.

A kártyába 768 CUDA-magot sikerült belepréselni, valamint 2GB GDDR5-ös memória is helyet kapott benne. A memória órajele 6.6 Ghz, ami azt jelenti, hogy egy kicsivel lassabb mint a januárban megjelent GTX 960-an memóriája. Emellett a kiszivárgott adatok szerint a videokártya áramellátásához 6-tűs tápcsatlakozóra lesz szükségünk. A kártyán található csatlakozók ugyanazok, amelyeket a GTX 960-on is találunk, tehát egy DVI, egy HDMI és 3 Display Port kimenet. A hűtést illetően többféle verzióval is találkozhatunk: a Gigabyte két overlockolt kártyával is érkezik, az egyik a WindForce 2X rendszert használja majd a hűtésre, a másik pedig egy 90mm-es hűtőventilátort.

A Zotac három variációval készülődik, az egyik egyetlen ventilátort kap majd, egy másik két ventilátorral jön és 1102/1279 Mhz-re lesz feltekerve, a harmadik pedig 1203/1403 Mhz-re. Utóbbiban egyébként a memória is kap egy kis tuningot, 7Ghz-re lesz felhúzva. Néhány európai áruházban már megjelent a kártya és míg az árak elég változóak, néhol még akár a 280 eurót is megütötte, ami nagyjából 86 ezer magyar forintnak felel meg. Ti mit gondoltok? Érdemes lesz beruházni egy GTX 950-re?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)