Hirdetés

nVIDIA: Negyedéves emelkedés, rekordbevételek

|

Az Nvidia grafikus chip gyártó vállalat közzétette elmúlt pénzügyi évére vonatkozó adatait. A digitális videó-, játék- és grafikus chipek iránt folyamatosan növekvő keresletet kihasználva rekordbevételeket könyvelhetek el a január 29-én zárult teljes pénzügyi évben. A negyedéves bevételek elérték a 633,9 millió dollárt, ami 12%-kal több mint egy évvel korábban. A nettó nyereség ezzel egy időben 104%-kal, 48,01 millióról 98,05 millió dollárra növekedett. A teljes pénzügyi évet nézve 2,38 milliárd dolláros rekordbevételről számoltak be, míg egy évvel korábban 2,01 milliárdot sikerült csak elkönyvelni. A nettó nyereség 100,4 millióról 302,6 millió dollárra nőtt. A leginkább jövedelmező üzletág a grafikus processzoroké, amelyek eladásai asztali és hordozható számítógépekben egyaránt növekedett. Emellett a számítógépes chipsetek eladásai is megugrottak. A vállalat jövőbeli tervei optimisták. Ezt az újgenerációs játékkonzolok, a Windows Vista, a 3G (harmadik generációs) mobiltelefonos technológiák, és a nagyfelbontású HD videók (Blu-ray, HD-DVD) megjelenésével magyarázzák. Az Nvidia szállítja a Sony idén megjelenő PlayStation 3 játékkonzoljába a grafikus technológiát.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)