Hirdetés

Nyereséges negyedévet zárt a Sega

|

Főként pénzbedobós játéktermi automatáinak köszönheti a vállalat, hogy legutóbbi negyedévét profittal zárta.

Hirdetés

Tavaly ilyenkor nem lehetett túl őszinte a Sega részvényeseinek mosolya, ugyanis akkor három hónap alatt 10,3 milliárd jen (118,9 millió dollár) veszteséget sikerült összehozni. Ezúttal már jóval rózsásabb a helyzet, hiszen az utolsó, június 30-án véget ért negyedév 7 milliárd jen (80,8 millió dollár) nyereséggel zárult.



A teljes forgalom 51 százalékos növekedéssel 91,3 milliárd jennél (1,05 milliárd dollár) tetőzött, amiből 48,9 milliárd jennel vették ki részüket a játéktermi gépek.
A három hónap folyamán összesen 1,68 millió Sega logóval ellátott játékszoftver lelt gazdára az Egyesült Államokban, 1,33 millió kontinensünkön és 270 ezer Japánban. Bár az időszak mindkét fontosabb Sega-játékának teljesítménye elmaradt a várakozásoktól, azért csak sikerült 1,12 milliót elszórni az Iron Man 2-ből, valamint 700 ezret az Alpha Protocol első és minden bizonnyal utolsó részéből. Alapvetően nem tűnnek rossznak a számok, de csak a teljes fejlesztési és marketingköltségek ismeretében tudnánk megmondani, hogy veszteséget, vagy nyereséget termeltek-e.




 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)