Hirdetés

Nyílt forrású lett az első két Amnesia játék, bárki továbbfejlesztheti őket

|

Készülhetnek a modok, variációk, és minden, amit a kreatív, tehetséges fejlesztők megálmodnak.

Hirdetés

Szeptemberben ünnepelte tizedik születésnapját az Amnesia: The Dark Descent, ami már csak azért is fontos szerepet tölt be a játékipar történelmében, mert ez indította be a menekülős horrorjátékok műfajának felemelkedését, ez adott inspirációt olyan sikercímekhez, mint az Outlast vagy az Alien: Isolation. Hamarosan jön egy újabb folytatás, az Amnesia: Rebirth, de lehet, hogy a közeljövőben még több hasonló játékot kapunk.

A Frictional Games ugyanis közzétette a GNU General Public License keretében az Amnesia: The Dark Descent és az Amnesia: A Machine for Pigs forráskódját (a Visual Studio 2010-zel és CMake-kel használható projektfájlokkal együtt), így bárki szabadon modolhatja őket, építhet rájuk bármit, és akár pénzért is árulhatja alkotását, feltéve, hogy azt is nyílt forrásúvá teszi. Már most több mint ezer mod található a ModDB-n, és ez a szám hamarosan könnyen többszörösére ugorhat.

Hirdetés

A játékok és a franchise jogai természetesen továbbra is a Frictionalt illetik meg, valamint van még pár kitétel a GPL-ben, amire érdemes figyelnie azoknak, akik szeretnének hozzányúlni az Amnesia játékok kódjaihoz. Érdeklődve várjuk, ki hogyan él majd a lehetőséggel, addig pedig elleszünk az október 20-án megjelenő Amnesia: Rebirthszel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)