Hirdetés

Obama leállíthatná az internetet?

|

Napjaink szerves részeként az internethozzáférés a világ bármely szegletében természetes dolog. Vagy mégsem?

Hirdetés

Még idén tavasszal terjesztette be John Rockefeller és Olympia Snowe szenátor a különleges javaslatot, a Kiberbiztonsági törvényt.

Ennek értelmében létrejönne a Nemzeti Kiberbiztonsági Tanácsadói Hivatal, mely komoly hatalmat adhat az elnök kezébe. Az alapelv szerint az egyre sokasodó hackertámadások, illetve az esetleges terrorakciók elleni hatékony védekezés szerves részét képezné a csomag, amelyet akkor igencsak vegyes érzelmek fogadtak.  Most viszont napvilágot látott az átmodosított törvény, amely szintén kaphat hideget-meleget egyaránt.

Az elnök kezébe korlátlan hatalmat adna a rendelkezés, miszerint bármikor, ha előzetes és alapos, ám annál gyorsabb felülbírálás alapján úgy tartja megfelelőnek: leállíttathatja az internethozzáférést. Így esetleges vészhelyzet létrejöttekor bármikor kiiktatható lenne a hálózatból az a magánszektorba tartozó számítógép, vagy számítógépcsoport, amely fokozott veszélyt, vagy problémát jelenthet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)