Oculus Rift - a PS4 és Xbox One kompatibilitás sincs kizárva

|

Az Oculus Rift CEO-ja szeretné ha valamikor a jövőben a next-gen konzolokon is működőképes lenne a csodamasinája.

Csapj le a Witcher 3 GOTY kiadására akár 5 990 Ft-ért! Hirdetés

Brendan Iribe, az Oculus ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy bár jelenleg kizárólag a PC-s és Androidos fejlesztésre koncentrálnak, később örülne, ha PlayStation 4-en és Xbox One-on is kompatibilis lenne az Oculus Rift.

Iribe a brightoni Develop konferencián az OXM-nek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyon tetszenek neki a konzolok, viszont "több értelme volt" először a PC fejlesztéssel foglalkozni, mert az sokkal nyitottabb és több teret enged az innovációnak. Reméli, hogy a Sony és a Microsoft is figyelemmel kíséri a virtuális valóság területét és egyszer talán kitalálnak egy hasonló eszközt. 

"Minél többet tolnak bele ebbe a területbe, legyen szó más fejlesztő eszközéről, vagy a sajátjukról, annál jobb lesz mindenkinek." - mondta Iribe.

Ennek ellenére nagyon szeretné, ha az Oculus Rift egyszer csak mind a két platformon ott lenne, de a lényeg, hogy "a legtöbbet hozzák ki magukból, hogy a legjobb élményt adhassák a játékosoknak, a lehető legjobb VR eszközzel". Jó úton halad a csapat, hiszen már nem csak a Skyrim és a Half Life 2-t támogatja az Oculus Rift, hanem készülget az első erotikus játék is.

Ti örülnétek, ha az Oculus Rift a next-gen konzolokon is elérhető lenne? Próbáltátok már?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!