Hirdetés

Oculus Rift - nyugi, majd olcsóbb lesz

|

Palmer Luckey is tudja, hogy az Oculus Rift drága, de megígérte, hogy idővel csökkenni fog az ár.

Hirdetés

Az átlag fogyasztó számára (és ahhoz képest, hogy csak egy kiegészítő, amihez ráadásul elég erős vas is kell) az Oculus Rift ára nagyon magas. Ennek ellenére már most a vártnál többen rendelték meg, lesznek, akik csak júniusban jutnak hozzá, pedig az első napokban jelezték vásárlási szándékukat.

Palmer Luckey, az Oculus Rift atyja már másodszor tartott kérdezz-feleleket a redditen. Most is előkerült az ár problémája, amivel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a cég célja továbbra is egy olcsó, használható, innovatív eszköz létrehozása - csak az a kérdés, mikorra tudják elérni ezt. "Három éve azt gondoltam, egy elég jó headsetet 300 dollárból is meg lehet építeni, és egy átlagos gaming PC-vel is működik." - mondta. "Eközben az ipar is sokat változott, már nem mi vagyunk az egyetlen versenyzők, és nem csak rajtunk múlik, hogy mindenkihez eljusson a jó minőségű VR."

Később megemlítette, hogy a "minél olcsóbbat, minél gyorsabban" elv miatt bukott meg a virtuális valóság korábban, és a Teslát hozta fel példának. Az autógyártó megmutatta a világnak, hogy a teljesen elektromos járművek lehetnek ugyanannyira lenyűgözőek, mint a többi, és jó úton halad afelé, hogy az elektromos autók is elterjedjenek.

Amíg az Oculus Rift ára mindenki számára elfogadható szintre nem csökken, alternatívának ott a GearVR, amin az Oculus a Samsunggal együttműködve dolgozik. Az egyik legnagyobb konkurencia, a HTC Vive február végétől lesz előrendelhető, egyelőre nem tudni, milyen áron.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)