Hirdetés

Oculus Rift - játszva gyógyít a VR szemüveg

|

Az Oculus Rift még a szemgyógyászatban is fontos szerepet kaphat, nem csak a játékosoknak ad hihetetlen játékélményt.

Hirdetés

Jó páran már sejtették, hogy az Oculus Rift elképesztő lehetőségekkel kecsegtet, ám egy nemrégiben startolt Indiegogo kampány tovább feszegeti a határokat, amely segítségével a VR szemüveg sokak életben hozhat pozitív változást.

A Diplopia nevű játék azokon kíván segíteni, akik szemtengelyferdülésben, illetve tompalátásban szenvednek. Ezek a látószervi rendellenességek a térlátás elvesztéséhez, látótérkieséshez és egyéb látászavarokhoz vezetnek, amelyek javarészt olyan gyerekeknél alakulnak ki, akik nem részesültek időben rendes orvosi segítségben. Néhány videojátékkal végzett kísérlet azonban ígéretesnek bizonyult a fenti állapotok kezelésében, még olyan páciensek esetén is, akik "kiöregedtek" a hagyományos kezelések optimális életkorának számító 8-12 éves korból. 

A Diplopia ezen sikereken felbuzdulva és az Oculus Rift technológiáját kihasználva szeretne további eredményeket elérni a különböző látászavarokban szenvedők kezelésében, mindezt egy kreatív, virtuális valóságbeli játék formájában, amely arra ösztönzi az agyat, hogy a két külön szembe jutó információkat összehangolja. Ez a szemtorna végső soron ahhoz vezet, hogy a beteg megtanulja a szemek egyidejű használatát.

Ha vasárnap kilátogattok a PlayIT-re, és útba ejtitek a GameStar standot, magatok is kipróbálhatjátok a jövő masináját!

Mit szóltok?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)