Hirdetés

Oculus Rift - már a hadsereg is használja

|

Az Oculus Rift felhasználási módjaival egyre szélesebb körben kísérleteznek, Norvégiában már katonai célokra is elkezdték használni.

Hirdetés

A Facebook általi felvásárlásnak és az ezzel járó biztos anyagi háttérnek köszönhetően valószínűleg rohamléptekkel halad majd az Oculus Rift fejlesztése, és egyre nyilvánvalóbb, hogy a virtuális valóságnak nem csak a játékoknál lesz fontos szerepe, hanem az élet számos egyéb területén is. Bár a Zenimax most bíróság elé akarja rángatni az Oculust, valószínűleg jobban tették volna, ha az egésszel még hónapokkal ezelőtt hozakodnak elő, hiszen Mark Zuckerberg valószínűleg nem hagyja majd védtelenül legújabb szerzeményét.

Ugyan a World of Tanksben viszonylag könnyű a páncélosok irányítása, a valóságban nem ennyire egyszerű a dolog, különösen éles helyzetben, amikor a pilótának nincs lehetősége körülnézni, hanem a lezárt tank belsejéből szinte teljesen vakon kell navigálnia. A norvég hadsereg már tesztüzembe állított egy rendszert, amellyel kiküszöbölhetik a problémát. Ez természetesen a Riftet használja.

A tank minden oldalára egy-egy kamerát szereltek, ezeket pedig egy standard PC-n keresztül kötötték az Oculus Riftre. A kamerák 185 fokos látószögének köszönhetően a pilóta akár teljesen a tank elé is lenézhet, valahogy úgy, mintha egy átlátszó tankban ülne. Az nem csak technikai szempontból kiemelkedő, de az árát tekintve is baráti, hiszen míg katonai technológiával valahol 150 ezer dollár körül lenne egy ilyen rendszer összeállítása, addig a norvégok felszerelése alig éri el a 3000 dolláros árat.

Az Oculus Riftnek köszönhetően nem csak egy tiszta kameraképet láthatnak majd a tankban ülők, hanem különböző HUD-okkal és fontos információkkal is telepakolhatják a kijelzőt, így a sebesség, egy térkép, vagy a jármű állapota is mindig szem előtt lehet.

Közben a dél-koreai hadsereg Kinecttel figyeli a határt. Vajon mi lesz a következő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)