Hirdetés

Olcsó Arctic Cooling hűtő Intel Core 2 processzorokra

|

Az Alpine 7 Pro jobb hűtési teljesítményt és alacsonyabb szélzajt produkál a referencia hűtéshez képest.

Hirdetés

Dobozos Intel processzort több ok miatt is érdemes vásárolni. Egyrészt szinte biztos, hogy nem lesz gondunk a garanciális ügyintézések során, másrészt kapunk egy frankó kis matricát is, melyet azonnal felragaszthatunk a számítógépház elejére, ezzel is hirdetve, hogy itt bizony "Intel Inside" van, a "Smarter Choice" mehet a búsba.


Az egyetlen kellemetlenséget a CPU mellé csomagolt referencia hűtés okozhatja, hiszen az évek óta megszokott formában készülő egységgel általában kevesen elégedettek. A hűtési teljesítmény még annyira nem is szokott problémát okozni, a rajta található ventilátor hangja azonban sokszor nem csak a gép használójának, hanem a gép közvetlen környezetében tartózkodó egyéneknek is fejfájást okoz. A probléma megoldására ismét egy nagyszerű ajánlat érkezett.



Az Arctic Cooling Alpine 7 Proval pont a referencia hűtés okozta kellemetlenségeket lehet kiküszöbölni, a gyártó nem is óhajt ennél többet, nagyobb tetteket reklámozni a hűtővel kapcsolatban. Az ár alacsony szinte tartása érdekében csupán egy egyszerűnek mondható alumínium borda az új Alpine alapja, örömteli viszont, hogy a lamellák egész magasra nyúlnak ki a hőátadó felületből. A svájci gyártótól megszokott minőségű és technológiájú ventilátor került a fémtömeg tetejére, a rögzítése egy műanyag kerettel és az arra illeszkedő rezgéscsillapító gumicsavarokkal valósult meg. A PWM-vezérlésű propeller átmérője 92 mm, a zajkibocsájtása 2000-es percenkénti fordulatszám esetén mindössze 0,4 Sone. (Csak összehasonlításképpen, az Intel hűtője 1,75 Sone értéket tud felmutatni 2800-as fordulat mellett.)



Az Alpine 7 Pro rögzítése a referencia hűtőknél megismert módon történik, ami elsősorban a kezdő gépszerelők számára jelent jó hírt. Külön pasztát nem kapunk a hűtőhöz, viszont a gyártó cserébe előre felkent egy kicsit a saját fejlesztésű anyagából.



Akik tehát nem óhajtanak 10000 Ft körüli összeget CPU-hűtésre költeni, de ugyanakkor csendes hűtésre vágynak, azok fontolják meg az Alpine 7 Pro beszerzését. Az új modell ugyanis már 2800 Ft-ért is hazavihető, csupán a Computermode webáruházába kell ellátogatni a vásárláshoz. Ennyit bőven megér a svájci technika!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)