Hirdetés

Olcsó kínai netbook közeleg

|

Már nem kell sokat várnunk az első olyan netbook bemutatkozására, amelyik az Android operációs rendszert használja.

Hirdetés

Már megint a kínaiak! - olvasom döbbenten, miszerint a Google által kifejlesztett Android operációs rendszert elsőként bevállaló netbookot a kínai Skytone szándékozik piacra dobni.



Bár tapasztalataink alapján hajlamosak vagyunk a kínai jelzőt a "gagyi" szóval párhuzamba állítani jelentés tekintetében, a tegnapi, CBHD lejátszókhoz kapcsolódó hír után már semmin sem lepődik meg az ember.



Bár iparági források szerint a Hewlett-Packard és az MSI úgy kerülgeti a témát, mint macska a kimerült egeret, mégiscsak a már említett Skytone lépett először. Készülékük az Alpha 680 nevet viseli majd, s előzetes információk szerint kisebb és könnyebb, mint az Asus rendkívül népszerű Eee sorozata. Az Alpha 680 netbook egy 533 MHz-en ketyegő ARM11 processzor büszke hordozójaként villoghat, WVGA felbontású kijelzővel, 1 GB (4-ig bővíthető) SSD tárhellyel, és 128 MB DDR2-es memóriával rendelkezik. Mindezt touchpad és Wi-Fi egészíti ki.
A gyártó tervei szerint negyedéven belül sor kerül a szériagyártás megkezdésére, az árcédulán pedig 250 dollár áll majd, ami jelenleg kb. 55 ezer forintnak felel meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)