Hirdetés

Ölre mennek a kiadók a Witcher 2-ért

|

Bíróságra ment a Namco Bandai, annyira kell neki a Witcher 2.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a kalózok kedvelt célpontja volt, jól teljesített a pénztáraknál a CD Projekt The Witcher 2: Assassins of Kings című szerepjátéka.



Nem titok, hogy készül az Xbox 360 konzolra szánt változat, ami minden (egyébként ingyenes) kiegészítést és fejlesztést tartalmazni fog, amit a PC-s. Mivel ez lesz a CD Projekt első játéka konzolon, több millió dolláros marketing kampánnyal terveznek megágyazni a jövőre esedékes alkotás számára.
A tengerentúlon a Warner Bros. Interactive adja majd ki Geralt X360-ra átültetett kalandját, Európában viszont a THQ töltötte volna be a kiadó szerepét, ha a Namco Bandai nem lép közbe. A japánok nem azért rondítottak az üzletbe, mert nem volt jobb dolguk, hanem azért, mert tisztában vannak a Witcher 2-ben rejlő potenciállal, és nem szeretnének elesni jó néhány millió dollártól.



Ennek érdekében egy francia bíróságon támadták meg a CD Projekt és a THQ közötti szerződést arra hivatkozva, hogy a lengyel cég velük állapodott meg korábban. Ez annyiban igaz is, hogy a PC-s változatot a Namco Bandai adta ki Európában, ám a lengyelek álláspontja szerint a megállapodás már nem vonatkozott az esetleges konzolos változatokra.
A bíróság végül a Namco Bandai javára ítélt és kötelezte a CD Projektet arra, hogy az európai kiadás kérdésében újra a Namco Bandai ölelő karjaiba vesse magát, ellenkező esetben az ítélet kihirdetésétől számítva napi 15 ezer euró kötbért kell fizetnie.
Más választása nem lévén, a CD Projekt bejelentette, hogy nem véglegesíti a THQ-val kötendő szerződést. Csak aztán nehogy egy újabb pert kapjanak a nyakukba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)