Hirdetés

Olyan ronda és kövér lehetsz a Saints Row-ban, amilyen csak akarsz

|

A főszereplő, a fegyverek, a járművek is példátlan mértékben testreszabhatóak lesznek a Saints Row rebootban.

Hirdetés

Amikor tavaly bejelentette a Volition, hogy folytatás helyett egy teljesen új résszel frissíti fel a Saints Row sorozatot, a döntést a játékosok finoman szólva is vegyesen fogadták. Sokan attól féltek a trailer láttán, hogy elveszik a széria egyedisége, merész, bizarr humora, cserébe pedig csak giccset kapunk. Talán a visszajelzések is közrejátszottak abban, hogy a csapat úgy döntött, februárról augusztusra halasztja a megjelenést.

Sok mindent nem tudunk még, de legalább azt igen, hogy jelentős mértékben átalakíthatjuk majd karakterünket és felszerelését - olyannyira, hogy a csapat ennek egy külön előadást szentelt.

Hirdetés

Az légy, aki vagy

A főszereplő testreszabása onnan indul, hogy nem kell megadnunk nemet, bárki bármilyen öltözéket viselhet, bárhogy kinézhet, ahogy nekünk tetszik. Ez egyre több játékban jelenik meg, és alapvetően szuper dolog, de így egy fokkal nehezebb a dolga annak, aki tudja, hogy kimondottan női vagy férfi karaktert szeretne létrehozni. Szerencsére erre gondoltak a Volitionnél, így néhány előre generált, alap karakterből indulhatunk ki, aztán kedvünk szerint alakíthatjuk a testfelépítést (lehetünk kigyúrt, de akár túlsúlyos karakterrel is), a bőrszínt, az arcvonásokat - ez utóbbit akár úgy is beállíthatjuk, hogy az arc egyik felén máshogy nézzen ki, mint a másikon. Akinek régi álma volt, hogy torz karaktert alkosson, most kiélheti kreativitását.

A haj és arcszőrzet esetében ugyancsak számos választási lehetőség áll majd rendelkezésünkre, színt és csillogást egyaránt állíthatunk, ahogy a szemöldök formáját, színét és a szempillákat is. Megszabhatjuk a homlok, a fülek, a szemek, az orr, az áll és a száj formáját, méretét, állását, szeplőket, ráncokat, sebeket és sminket, vagy épp piercingeket és ékszereket is aggathatunk karakterünkre. Válogathatunk továbbá tetoválások közül, és nyolc hangból választhatjuk ki a nekünk leginkább szimpatikusat. A testreszabást egy játékbeli mobilos appból aktiválhatjuk, bármikor, bárhol változtathatunk a főszereplő külsején.

Az öltözékek esetében visszahozták az SR2-ben látott megoldást, vagyis azt, hogy több ruhadarabot pakolhatunk egymásra, külön módosíthatjuk a pólót a kabát alatt, a zoknit a cipőben. Ha a karakterünk meztelen, állíthatjuk, milyen kis ikon takarja ki az intim testrészeit.

Fegyverek szava, színe, formája

A Friendly Fire fegyverboltokban vagy bázisunk fegyvertárában módosíthatjuk stukkereinket; nem csak külsejüket dizájnolhatjuk át, de hatékonyságukat is javíthatjuk. A visual modok segítségével teljesen átalakíthatjuk őket, ekkor funkcionalitásukat ugyan megőrzik, de másképp fognak kinézni, mint alapjáraton. A legtöbb fegyver bevonatát és színét is megváltoztathatjuk, illetve matricákat pakolhatunk fel adott pontokra.

Emellett fejleszthetjük a sebzést, pontosságot, a tüzelési sebességet és a tár méretét, valamint ha teljesítjük az adott fegyverhez tartozó kihívást, feloldhatjuk annak különleges képességét.

Autómatatás

A harmadik terület, ahol szabad kezet kapunk, a járműveké. Több mint 80 különböző járművet vezethetünk és alakíthatunk át, szinte nincs ezeknek olyan része, amit ne módosíthatnánk. Még azt is meghatározhatjuk, mennyire legyenek kopottak, hogyan nézzen ki a kárpit, milyen legyen az ablakok színe. Emellett változtathatjuk a karosszériát, külön állíthatjuk, milyenek legyenek az első és hátsó kerekek, milyen hangot adjon a motor, a duda és a váltó, illetve aggathatunk járgányainkra olyan extrákat, mint a nitro, az off-road kit, vagy a vontatókábel, amivel bármit a kocsi után köthetünk, és azt magunk után húzva pusztíthatunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Fejleszthetjük a végsebességet, teljesítményt, strapabírást, és azt is, hogy mennyire legyenek alkalmasak a földúton való használatra. Továbbá ahogy a fegyverekhez, minden járműhöz is tartozik egy kihívás, ami egyedi tulajdonságot old fel: katapultülést, azt, hogy mind a négy kerék elforduljon, és hasonló jóságokat.

Az otthonod csak a tiéd

A testreszabási lehetőségeket elsősorban a bázisról érhetjük el, ami maga is változik: eleinte lepusztult, aztán ahogy haladunk előre és egyre nagyobb befolyásra, hatalomra teszünk szert, úgy válik egyre puccosabbá. A fegyvereket a fegyverraktárban, a ruhákat a gardróbban, az autókat a garázsban alakíthatjuk át, és a világban megtalált értéktárgyakat kihelyezhetjük adott pontokra, ezzel dekorálva a teret. Megadhatjuk a csapatunk általános kinézetét is, alakíthatjuk állandó társaink, Eli, Kevin és Neenah külsejét. Rögtön a játék elején lesz egy lakásunk, ami hasonló funkcionalitást tölt be.

Azoknak, akik szeretnek testreszabással szüttyögni, álom lesz a Saints Row, de hogy mi mást kínál még a játékmenet, és sikerül-e egy tényleg jó sztorit alkotni, azt később fogjuk megtudni. A megjelenést változatlanul 2022. augusztus 23-ára lőtték be, reméljük, nem lesz csúszás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)