Hirdetés

OpenPandora - gyártásra kész a nyílt forráskódú kézikonzol.

|

A világban sok érdekes kütyü jelenik meg, ezek között is az egyik legizgalmasabb manapság a Pandora (avagy OpenPandora).

Hirdetés

Ez a hordozható konzol ugyanis nyílt forráskódú alapokra épül.

Voltaképp egy netbook PC és egy konzol keveréke - van billentyűzete, de konzolos irányítása is.

Több más rendszert képes emulálni, képes a saját desktopját futtatni, lehet vele internetezni fireFox segítségével,. vagy akár Quake3-azni.

A készülék elég kicsi, valójában a zsebben elfér - de még így is nagyobb, mint a Nintendo DS.

Képernyője 800*480 pixeles felbontást, aksija 10+ órát bír.

A legérdekesebb az egészben az, hogy a készüléket nem egy cég, hanem sok száz fórumozó tervezte ötleteivel, kéréseivel - a Pandora nyílt forráskódú operációs rendszert futtat, méghozzá az Angström-Linux enyhén módosított változatát.

A gépet egy Texas Instruments OMAP3530 600MHz-es processzor vezérli. 256MB DDR-333 SDRAMmal és 512MB NAND Flashrammal érkezik. beépített Wifivel és bluetooth-al rendelkezik, van rajta két darab SDHC kártyahely, TV-kimenet, belső mikrofon és mikrofon csatlakoztatási lehetőség, sztereó hangkimenet. USB 2.0-ás csatlakozások, méretei: 140x83.4x27.5mm, súlya 335 gramm.

MIndezért 330 dollárt kérnek - azonban aki vásárolni akar, siessen, ugyanis első menetben csupán 4000 példányt gyártanak le, a többi készülék majd 2010-ben érkezik.

Lássuk, hogyan futtat a Pandora DreamCast játékokat:

Aki az esetleges nagy kereslet miatt szeretné előrendelni, itt teheti meg.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)