Hirdetés

Öregedik az internet, keresettek az online világok

|

Növekszik a hálón található nyugdíjasok száma, a legelterjedtebb szabadidős tevékenységet az online játékok jelentik.

Hirdetés

A Pew Internet & American Life Project amerikai kutatóintézet legfrissebb statisztikai adataival szőnyegbombázza az internetet, melyből megtudhatjuk, hogy a különböző generációk milyen céleszközként tekintenek az online játszóterekre. Demográfiai felmérésük szerint a 12-17 éves internet-felhasználók 78 százaléka szabadidejében valamilyen online játékkal szórakozik, így ezen tevékenység megelőzi a levelezést és a szociális hálózatok használatát. Egyáltalán nem meglepő, hogy a fiatalok körében hódítanak leginkább az online játékok, az Y generáció körében (18-32 éves korosztály) esőknek csak a fele tevékenykedik internetes alkotásokban. Érdekesség, hogy a 64-72 év közötti nemzedék 25 százaléka bizony keménykötésű online életmód folytat, őket „csendes generációnak" nevezik a Pew statisztikusai.

granny_gamefan.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)