Hirdetés

Óriási Lost Ark banhullám söpört végig a Steamen, de egy halom inaktív játékost is kidobtak

|

Játékosbázisának kétharmadát elveszítette a Lost Ark, elképesztően sok felhasználót bannolt a Steam.

Hirdetés

Nagyobb banhullámok időről időre elő szoktak fordulni a különböző multiplayer fókuszú játékok esetében. Ilyenkor tömegével vágják ki a csalókat, ami általában nyilván egy pozitív dolog. Most viszont nagyon úgy fest, hogy a Steam túl messzire ment a Lost Ark esetében, hiszen a népszerű MMO ARPG játékosbázisát harmadára redukálta a ban, és sokan jelezték, ők bizony teljesen ártatlanok. 

A fejlesztőcsapat, vagyis a Smilegate jelezte, hogy a steames bancunami azokat érintette, akik valamiféle botot használtak a játékban, és a jövőben további hasonló intézkedésekre is lehet majd számítani. Igen ám, de egyre többen kezdték el jelezni, hogy ők nem csak ártatlanok, de hosszú ideje még csak be sem léptek a játékba.

Hirdetés

Lost Ark Reddit-oldalán meg is jelentek ezek az emberek. Volt, aki 2022 márciusa óta nem lépett be a játékba, most viszont végleges bant kapott állítólagos csalás miatt. Ken Allsop, a PCGamesN újságírója szakmai kíváncsiságtól vezérelve maga is megpróbált belépni a Lost Arkba, amivel hónapok óta nem játszott, és értelemszerűen sosem csalt, nem használt botot. Lássatok csodát, őt is egy banról szóló üzenet fogadta. Természetesen azonnal fellebbezett. 

Sokan így tettek, és elvileg vannak, akiknek már vissza is vonták az illetékesek a bannolását. A dolog mögött valószínűleg egy decemberi frissítés lehet, ami megkövetelte az aktív játékosoktól azt, hogy erősítsék meg "megbízható" státuszokat. Akik ezt nem tették meg (lévén hónapok óta el sem indították a Lost Arkot), azokat most valamiért csalónak titulálta a rendszer.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Időközben pedig megjelent a Smilegate nyilatkozata is a hivatalos Lost Ark fórumon, melyben elismerték, valóban történtek téves bannolások, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy minden érintett profilját mielőbb helyreállítsák.

Ha ti is érintettek vagytok, akkor ide kattintva tudtok a téves bannolás kapcsán nyitni egy új ticketet, és felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)