Hirdetés

Ősrégi 4chan-utalást tüntettek el a Minecraft: Java Editionből

|

Újabb elem került ki a Minecraft-örökségből, de azért megleszünk nélküle.

Hirdetés

Úgy tűnik, a héten valahogy minecraftos időket élünk, sorra jönnek a kisebb-nagyobb hírek a kockás játék kapcsán: a napokban olvashattunk a véletlenül csaló speedrunnerről és a világító polipot hozó Caves & Cliffs frissítésről, ezúttal pedig a Java Edition megnyirbálásáról adhatunk hírt.

A Kotaku ugyanis kiszúrta, hogy az 1.17-es frissítéssel kikerül a játékból a főmenü egy ősöreg üdvözlő üzenete, ami a 4chan /v/ nevű videós csatornájára utalt. A szöveg mindössze annyi volt, hogy "Woo, /v/!", de a Microsoft már ezt is kínosnak érezhette, hiszen a közösségi oldal fórumai már számos botránynak és tragédiának adtak keretet.

Hirdetés

A tartalmak között nem igazán válogató platformon néhány éve egy srác például élőben gyújtotta fel magát, innen indult a hírességek pucér fotóinak 2014-es kiszivárogtatása, de nagy aktivitást mutatott rajta a 2019-es, 51 halálos áldozattal járó christchurchi mészárlást elkövető Brenton Tarrant is.

A Minecraft: Java Edition egyébként a játék eredeti, s így legrégebbi változata, a kigyomlált üdvözlő szöveg pedig több mint egy évtizede a kód részét képezte. Ugyanakkor nem ez az első eset, hogy régi üzeneteket tüntetnek el a javás Minecraftból: 2019-ben az alkotó Markus "Notch" Perssonra utaló "Made by Notch!", "The Work of Notch", valamint a "110813!" szövegeket törölték, az utóbbi Persson házassági évfordulójának dátuma.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)