Hirdetés

8,6 millió dolláros kártérítésre kötelezték az Overwatch csalások fejlesztőjét

|

A Blizzard perre vitte az ügyet, a bíróság pedig elég durván odacsapott.

Hirdetés

Nemrég mi is írtunk róla, hogy a Blizzard 8,5 millió dolláros kártérítést követel a Bossland nevű német cégtől, akik a stúdió gyakorlatilag összes játékához készítenek csalásokat, legyen szó aimbotokról, wallhackekről vagy a játékos helyett farmoló botokról.

A Blizzard már korábban kipécézte magának a céget, a kaliforniai bíróság pedig nem is ült sokat az ügyön: a döntés értelmében a Bossland 42818 esetben sértette meg a szerzői jogokat (ennyi csalást adtak el a weboldalon), és hiába ellenkeztek a bíróság végül 8,6 millió dolláros büntetést szabott ki rájuk. Ezen felül a perköltséget is állniuk kell, ami újabb 177 ezer dollárral emeli meg az összeget.

A határozat ellenére a Bossland weboldala továbbra is üzemel, így akik hajlandóak fizetni a szolgáltatásokért, azok számára elérhetőek a csalások.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)