Hirdetés

Overwatch - ismét javult a kompetitív mód

|

Végigjátszottál egy kemény kompetitív kört, de kevés pontot kaptál, mert az ellenfél csapatból valaki dühében kilépett? Ilyen sem lesz többé.

Hirdetés

A Blizzard még mindig kísérletezget az Overwatch Skill Rating rendszerével. Eddig úgy működött a dolog, hogy ha az ellenfél csapatából kilépett egy játékos, akkor a győztes fél sokkal kevesebb pontot kapott, mint egyébként.

Valahol érthető a dolog, hiszen 5v6-ban megnyerni egy mérkőzést nyilván sokkal egyszerűbb, de ezt a rendszert könnyű volt kihasználni. Voltak, akik csak azért léptek ki egy meccs végén, hogy az ellenség kevesebb pontot kapjon.

A Blizzard a múlt héten eltörölte ezt a fajta büntetést, mivel szeretnék, hogy a Skill Rating pontosztás a lehető legigazságosabb legyen.

"Olyan tényezők, mint a csapat győzelmének valószínűsége, a saját teljesítményed, a saját győzelmi/vereségi hullámod mind-mind befolyásolják a kapott pont mennyiségét" - írta a Blizzard közösségi menedzsere.

"Ezek mind azért vannak ott, hogy segítsenek a Skill Rating meghatározásának pontosításában. A gond az, hogy nem mindenki tudja, milyen tényezőket vesz számításba a rendszer a meccsek végén. Ez egy fontos probléma számunkra, mert nem csak az a célunk, hogy igazságos legyen a rendszer, hanem hogy emellett átlátható is."

A fejlesztők a jelenlegi és jövőbeli szezonok alatt rendszeresen felülvizsgálják majd a kompetitív játékmód minden apró részletét.

Ha van valami gondotok a játékkal kapcsolatosan, akkor hallassátok a hangotokat a hivatalos fórumokon, redditen, vagy ahol tudjátok. A Blizzard csak akkor tud segíteni, ha elmondjátok a problémát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)