Hirdetés

Overwatch - be is perelhetik a Blizzardot a Loot Box változások miatt?

|

A Summer Games esemény kozmetikai tartalmai miatt a Blizzard átírta a Loot Boxokra vonatkozó szabályokat. Az egyik játékos utánajárt annak, hogy mennyire legális is ez.

Hirdetés

Az Overwatch Loot Box szabályzatában eredetileg az állt, hogy az esetlegesen dobozban talált kreditekből bármilyen kozmetikai kiegészítőt megvásárolhatunk. Mivel a Summer Games tárgyait csak a dobozból nyithatjuk ki, és megvenni nem tudjuk, a srácok átírták a szabályokat, ami mint kiderült nem volt a legjobb ötlet.

Az új leírás szerint a kreditekből "rengeteg kozmetikai kiegészítőt" vehetünk, ami nyilván arra akar utalni, hogy a Summer Games cuccokat nem.

Egy Jax nevű játékos a változást követően felkereste Új-Zéland, Ausztrália és az Egyesült Királyság polgári tanácsadó irodáit is, hogy megkérdezze, egy ilyen módosítás mennyire legális. Az Egyesült Királyságból érkezett válasz alapján nem teljesen.:

"A 2008-as fogyasztóvédelmi szabályok szerint bűncselekménynek minősül, ha félrevezetik a fogyasztót megtévesztő reklámokkal"

Jax nyomozása szerint legalább valamiféle visszatérítést mindenképpen kapnia kellene a játékosoknak a ládák kapcsán.

Emberünk megírta történetét a Redditen, ahol aztán hamar helyre is tették. Egy felhasználó, aki GabeNewell néven posztol, felhívta a figyelmét arra, hogy "a Blizzard ügyvédei azonnal rámutatnak majd az adásvételi szerződésre (amibe ugye beleegyeztél a vásárlással), és a bíró ki is vágja az ügyet az ablakon".

Ugyan tény, hogy a Blizzard tájékoztatta a felhasználókat már az első napon, hogy a Summer Games tárgyak nem megvásárolhatóak, mégis kérdéses, hogy mi történne, ha a srác a bíróság elé vinné az ügyet. Szerintetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)