Hirdetés

Pachter - Esély sincs a csak letölthető játékokra

|

A játékvilág híres jósa szerint soká lesz még, amikor mindenki digitálisan vásárolja majd a játékokat

Hirdetés

Ez a drága jó Micheal Pachter ismét elővette mindent tudó kristálygömbjét, ami megsúgta neki, hogy messze van még az az idő, mikor csak digitálisan lehet majd játékokat vásárolni.

Jó hír ez azoknak, akik szeretik megfogni, kinyitni és megszagolni (vagy azt csak én egyedül?) a dobozos játékokat, és még nem tervezik csatarendbe állítani bankkártyájukat digitális játékvásárlás harcmezején. Pachter szerint a 100%-os digitalizációnak az egyik legerősebb gátja, hogy sok játékeszköz egyáltalán nincs kapcsolódva az internethez. Számításai szerint a mai PC-knek olyan 95%-a lehet csatlakoztatva a nethez, ami X360-nál kb. kétharmad, PS3-nál 85%, Wii-nél pedig 50% és 35% között van valahol. Éppen ezért szerinte ma lehetetlen lenne bevezetni a csak letölthető formátumú játékokat. Amíg az összes játékeszköz 90%-ának nincs netkapcsolata, addig lesznek játékok hagyományos adathordozón. A világ persze ebbe az irányba tart, de jósunk szerint ez 2020-ig biztosan nem halnak ki a fizikai adathordozón árusított játékok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)