Hirdetés

Pandemic Australia helyzetjelentés

|

Íme, hogyan lesz egy jó ötletből katasztrófa, amely sok ember, sok éve munkáját elbocsátással jutalmazza...

Hirdetés

Mint arról a minap beszámoltunk a Pandemic Studios ausztráliai részlegét viszonylag lapátra tette az EA. Az indok természetesen a nehéz gazdasági helyzet, és a vártnál rosszabbul alakuló 2008-as év. Az érdekes részlet, csak az, hogy a kiadók szerint rájuk nincs hatással a gazdasági válság, akkor most hogy is van ez? Néhány elbocsátott alkalmazott elmondása alapján megpróbáltuk rekonstruálni, mi is vezetett az ausztrál kudarchoz. Ausztráliában a Pandemic két csapattal dolgozott. Az Alpha team, egyelőre él ,és virul, köszöni szépen, tarsolyukban ott a következő nagy durranásuk, ami egy egyelőre be nem jelentett Wii cím. A Bravo csapat azonban eltűnt, de hogyan? Nos az úgy kezdődött, hogy a Pandemic lezsírozott egy sima Batman játékot a Warner-el, és az EA-val. Ezek után 6 hónapig dolgoztak mint a güzü, majd jött az EA, és közölte, hogy ácsi, merthogy ez egy Dark Knight játék kell, hogy legyen. Hathavi meló ment a kukába. Az anyacég szerint az lett volna a legjobb, ha az újrakezdett játék egy GTA szerű nyílt világban játszódna. Az ötlet nem is volt rossz, két apróságtól eltekintve. Az első, hogy az ausztrál csapatban szinte senki nem dolgozott még ilyen projekten, nemhogy profi lett volna benne. A második, hogy a Pandemic úgy döntött, megkapják a srácok a Saboteur grafikus motorját, ami szép, meg jó, meg minden, csak éppen nem alkalmas egy ilyen világot kezelni.

pandemic.jpg
 
Azért a srácok küzdöttek hősiesen, és a Dark Knight játék alakulgatott, ha lassan is. Az EA persze egyfolytában sürgette a projektet, nyilván az agygörcsöt hozva csóró fejlesztőkre, hiszen a licensz december végén lejár, és az EA nem adhatja ki a játékot. A tapasztalan csapat, és a feladatra alkalmatlan grafikus motor alkalmazása aztán meg is hozta az eredményt: a játék nem készült el a film megjelenésekor, sőt lecsúszta a DVD verzió megjelenését is. Ez aztán végképp betette a kiskaput az EA-nál, és innen már ismerjük a sztorit...

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)