Hirdetés

PC-s piac: Mekkora a tényleges forgalom?

|

A márciusban létrejött PC Gaming Alliance által készíttetett tanulmány szerint a PC-s piac köszöni szépen, remekül van.

Hirdetés

Az iparág nagyjait tömörítő PC Gaming Alliance eddig túl sokat nem tett márciusi megalakulása óta, most azonban a Games Convention alkalmával egy előadás keretében számoltak be a Horizons jelentés eredményéről. A PCGA elnöke, Randy Stude bejelentette, hogy a tavalyi év során 10.7 milliárd dolláros üzletet jelentettek a pc-s játékok. A szervezet oldalán elérhető sajtóközlemény szerint a forgalom kisebb hányadát, mintegy 30%-át tették ki a hagyományos, dobozos játékok, s a bevételek többsége az ázsiai online piacról csordogált a kasszába.

Dobozolva is jól fogy

sims.jpg


Globális szinten a dobozos játékok mintegy 3.1 milliárd dollár (USA 911 millió), az online játékok 4.8 milliárd, a digitális terjesztés 2 milliárd, míg a weblapokon, portálokon és játékokban elhelyezett reklámok további 800 millió dollár forgalmat generáltak.
Stude szerint az elemzés kimutatta, hogy az ipar ezen ága sokkal erősebb, mint azt a laikusok, és sokan a hozzáértők közül gondolták volna. Egyértelmű az online piac évről évre növekvő dominanciája.

A digitális terjesztésé a jövő?

team-fortress-2.jpg


A DFC Intelligence elemzője, David Cole szerint még bőven van lehetőség a növekedésre. Az új üzleti modellek révén a PC megőrizte vezető pozícióját nem csak a felhasználók számának tekintetében, hanem az összes többi platformmal összevetve a forgalmat illetően is.
A legnagyobb ereje a felhasználók demográfiai (felhasználók kora) és földrajzi (felhasználók lakóhelye) sokszínűségében rejlik. A növekedés kulcsa pedig a szélessávú internet-kapcsolatok egyre gyorsuló ütemben növekvő penetrációja.

Az online zászlóshajó

world-of-warcraft-gold.jpg


A jelentés maga teljes pompájában hivatalosan csak a PCGA tagjai számára elérhető, így nézzétek el nekem, hogy nem sikerült még rátennem a praclimat. De tudjátok, ami késik, hamar eljön.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)