Hirdetés

PeeWee, egy gyerekeknek szóló netbook

|

A legifjabb korosztályt célozza meg Pivot Tablet Laptop készülékével a PeeWee.

Hirdetés

Míg a hozzám hasonló filmrajongóknak a gyártóról Pee-wee Herman, Tim Burton egyik korai filmjének központi karaktere ugrik be, addig a nálam jó húsz esztendővel fiatalabbaknak - és szüleiknek - egy aranyos külsővel megáldott netbook.



A Pivot Tablet Laptop a gyártó elképzelése szerint azért született, hogy a technika iránt egyébként is rendkívül fogékony porontyokat - elsősorban a három és tíz év közötti korosztályt - megismertessék az informatika és a játékok világával. A PeeWee készüléke szoftveres és hardveres szempontból is ennek kíván megfelelni. A burkolat például csepp- és ütésálló, a netbook ennek köszönhetően gyakorlatilag kakaóbiztos, és nem kerül darabonként egymillióba. (Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni.)



Tömege mindössze 1,3 kg, ami már egy kisebb gyerkőcnek sem jelent akadályt, főleg a cipelésre kiválóan alkalmas fogantyú miatt. A gyerekeknek szánt témákkal és játékokkal feldobott Windows Xp Home Edition-t futtató készülék 10 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, 1.6 HGz-es Intel Atom N270 processzor küzd a szorzótáblával, 1 GB memória és 60 GB tárkapacitás társaságában. Wi-Fi, Ethernet kártya, memóriakártya-olvasó, két USB port és egy 1.3 megapixeles kamera egészíti ki a felsoroltakat.
A PeeWee Pivot Tablet Laptop a fentebb elkövetett csipkelődés ellenére sem nevezhető olcsónak, hiszen kezdő ára nem kevesebb, mint 600 dollár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)