Hirdetés

Pénzért kínálták Steamen az egyébként ingyenes, világháborús FPS-t, gyorsan le is került

|

Kevés FPS-rajongó mondana nemet egy új élményre, pláne ha ingyen van. Az Enlisted fejlesztői azonban nem voltak felkészülve az érkező tömegre.

Hirdetés

A relatíve népszerű, Enlisted című, ingyenesen játszható második világháborús lövölde végre megérkezett Steamre, ám a március 28-as indulást követően problémák sokaságai bukkantak fel, és a legnagyobb probléma anyagi kárt is okozhatott azoknak, akik nem voltak eléggé körültekintőek.

Az Enlisted alapvetően egy ingyenes FPS, de az Enlisted Reinforced, a minden extra DLC-vel megtömött változat már nem, és ez utóbbi érkezett Steamre. Az alapverzió nem elérhető a platformon, így pedig az érdeklődők kénytelenek megvenni a 20 dolláros DLC csomagot, ha ki akarják próbálni a játékot, és nem néznek utána, van-e ingyenes változat belőle.

Hirdetés

Itt azonban még nincs vége a problémák sorának. Azok, akik a már meglévő Enlisted fiókjukat próbálták csatlakoztatni az új, steames változathoz, hamar akadályokba ütköztek. A rendszer egyszerűen nem tudta összekötni az e-mail címeket, így jelentősen megkeserítette a már aktív rajongók életét. Ez, és az árazási kavarodás azonnal kivívta a Steam felhasználók haragját: az Enlisted értékelése gyorsan a "vegyes" kategóriáig zuhant.

A fejlesztők is látták a problémákat, és mostanra le is húzták az Enlistedet a platform kínálatából (aki már megvásárolta az Enlisted: Reinforced változatot, az tovább játszhatja). Egy blogposztban reagáltak a kritikákra, amiben leírták, értik az érdeklődők elégedetlenségét a monetizációs megoldással és a problémákat a fiókkezeléssel.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ami a profilokat illeti, ott elég tiszta a kép: ha az adott játékos összekötötte már a Steam fiókját korábban egy másik Gaijin.Net játékkal, de két különböző emailt használt ahhoz és az Enlistedhez, akkor a rendszer kiakad, és a kapcsolás összeomlik. Hozzátették még, hogy nem voltak felkészülve az érdeklődés mértékére:

"A steames verzióval nem az volt a tervünk, hogy egy hatalmas tömeget kiszolgáljunk, ezért is kapta az »Early Access« megjelölést."

Hogy ez mennyire jó kifogás, azt majd mindenki eldönti maga, de a blogposzt végén a fejlesztők megígérték, hogy keresnek új lehetőségeket a steames verzió közzétételére. Addig mindenki várjon türelemmel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)