Hirdetés

Persona 5 Strikers előzetes - ezt nem láttad jönni

|

Kedvenc tolvajaink visszatérnek egy akciódús spinoff erejéig, és egy olyan nyarat ígérnek nekünk, amit sosem felejtünk el.

Hirdetés

A Persona 5 hatalmas siker lett világszerte, így garantált volt, hogy annak "folytatása", a Persona 5 Scramble is kapni fog nemzetközi (jelen esetben angol) változatot. Sajnos vagy sem, a meglepetés idő előtt kiszivárgott, de ez nem akadályozta meg a Segát és az Atlust abban, hogy virtuálisan vendégül lássanak bennünket egy sajtóeseményen, és megmutassák a játék Japánon kívüli verzióját. Egy biztos: a fordítás minőségére nem lesz panaszunk.

Hirdetés

A Persona sorozat az elmúlt években végigsöpört a világon mély karaktereinek, tabukat döntögető témáinak és egyedi játékmentének köszönhetően. Az ötödik rész egy majdnem 25 éves fejlődési pálya (jelenlegi) csúcsát mutatta be nekünk 2016-ban, és akkor úgy éreztük, hogy ennél már nem lesz jobb, de 2019-ben persze az Atlus a Royal kiadásával megmutatta, hogy mekkorát tévedtünk.

Fantomasz és a haverok

Idén év elején aztán továbbrobogott a franchise szekere, ugyanis Japánban megjelent a Persona 5 Scrambles: Phantom Strikes című spinoff. Ez az epizód folytatta a Persona 5 történetét, visszahozta kedvenc karaktereinket, de két területen nagyot változtatott: egyrészt a Scrambles nem "csak" egy városban játszódott, másrészt búcsúztatta a körökre osztott játékmenetet. Helyette a Warriors címek stílusát vette kölcsön, amiben adott pályákon a ránk rontó ellenfelek tömegén kell átvágnunk magunkat. Sajnos bármennyire is jól hangzott stílusváltás, mi innen, a világ másik feléről legfeljebb vágyakozó pillantásokat vethettünk rá. Most azonban elérkezett a japánul nem beszélő rajongók ideje: Strikers néven hozzánk is megérkezik a spinoff és nem is kell sokat várnunk rá.

Kések, ostorok, maszkos igazságosztók

A SEGA által rendezett sajtótájékoztatón lehetőségünk volt megnézni majd' 30 percet a játék egy szeletéből. Maga a játékmenet elsőre nagyon hasonlónak tűnhet a Persona 5-ben látottakhoz: adott a főhősünk, aki felfedezheti Shibuya utcáit, leülhet megbeszélni a terveit a barátaival, aztán velük együtt beugorhat a valóság felszíne alatt megbúvó metaverse-be. A túloldal persze már láthatóan nagyot változott: a kastélyba való lassú és metodikus behatolás helyét méretes csatatér foglalta el, ahol számtalan szörnyeteg támad ránk.

Itt a karakterek a már megszokott fegyvereiket vethetik be (pl.: Joker a kését, Panther az ostorát és így tovább), de ügyes kombókkal brutális csapásokra képesek, ráadásul a pörgős vagdalkozásokba a personák is besegítenek. A személyiségünk rejtett manifesztációja tehát ezúttal is nagy szerepet kap, és elképesztően látványos kivégzéseket tudunk végrehajtani közreműködésükkel. A personák mellett egyébként a csapattársainkat is szabadon használhatjuk, így a metaverse-ben például Ryujit vagy Yusukét is csatába vihetjük.

A sztori szerint egyébként a srácok épp nyaralni indultak a nagyobb Japán városokba, emiatt a Persona 5-tel ellentétben már több helyszínt is bejárhatunk. Shibuya csak a kiindulópont, ahonnan aztán Oszakától, Okinawáig rengeteg csodálatos helyre eljutunk majd. Persze a városokban nemcsak turistalátványosságok, hanem új pályák és ellenfelek is várnak majd ránk, így a változatossággal nem lesz gond.

Mindenki itt van

Sajnos nem csak a Persona világát mérgezik katasztrofális események. Mivel a Covid19 javában tombol, a szinkronszínészeknek nem volt egyszerű dolguk a projekttel. A srácok is beleadták szívüket-lelküket, ezért legfeljebb a vájt fülű audiofil játékosok fogják észrevenni, hogy a színészek az otthoni stúdióikban dolgoztak.

Erika Harlacher, Matthew Mercer, Max Mittelman és a többiek előadásától úgy éreztük magunkat, mintha újra találkoznánk rég nem látott barátainkkal. A teljes Persona 5 gárda visszatért, ami hatalmas eredmény a jelenlegi körülmények között. A Sega egyébként az eredeti szinkronszínészek visszacsalogatása mellett még további 5 nyelven kínál feliratokat, hogy a világ nagy része gond nélkül élvezhesse a Strikes történetét. Utóbbiban az is segíteni fog, hogy a Strikers egyúttal PC-re is megjelenik.

Hosszú lesz a tél

Az eddig látottak alapján egy nagyon izgalmas kaland vár ránk idén februárban. Ugyan a sztori a Persona 5 alapjáték történéseit és nem a Royal eseményeit követi, mi izgatottan várjuk a pillanatot, hogy újra lepacsizzunk a fantom tolvajokkal, körutazásra induljunk velük Japánban, megmentsük a világot a pusztulástól és egy kirobbanó kalanddal búcsúztathassuk őket. A Strikers után jó eséllyel már a Persona 6 lesz a következő lépcsőfok, emiatt borítékolható, hogy ezzel a játékkal szájonárát mondunk a shibuyai srácoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)