Hirdetés

Peter Jackson nem mondott le videójátékos terveiről

|

Az Oscar-díjas rendező, producer, forgatókönyvíró évek óta szoros viszonyt ápol a videójátékokkal, s a jövőben is több fejlesztésből kívánja kivenni a részét.

Hirdetés

Peter Jackson közismerten nagy játékos, aki imádja a Halo-sorozatot, aktuális kedvence pedig a Modern Warfare 2. A gyűrűk ura rendezője emellett saját filmje, a King Kong játékos átirata kapcsán dolgozott együtt korábban az Ubisofttal.



Jackson ekkor kezdett el élénkebben érdeklődni a játékfejlesztés iránt, 2007-ben létre is hozta a Wingnut Interactive stúdiót, ám az elkezdett Halo: Chronicles játék a tervezett Halo mozifilmmel együtt meg nem valósított álom maradt.
Emberünk az Ain't It Cool News munkatársának árulta el, hogy mostanában jobban élvezi a játékokat, mint a filmeket, s két projektben is benne van a keze. Az egyik az Ubisoft égisze alatt megjelenő Tintin, a másik pedig a Warner kiadásában érkező Hobbit filmadaptáció. Két olyan játékról van tehát szó, amelyek Peter Jackson produceri felügyelete mellett forognak, előbbi Steven Spielber, utóbbi Guillermo del Toro rendezésében.
A jövőben több olyan film játékváltozatára is számíthatunk, amelyek forgatókönyvét írja, ám a nálunk Komfortos mennyország (The Lovely Bones) címmel vetített dráma vélhetően nem lesz ezek között.



Jackson végül még hozzáfűzte azt is, van néhány ötlete, amelyeket kifejezetten videójáték formájában szeretne viszontlátni, vagyis olyan új és eredeti játékokat szeretne készíteni, amelyek semmilyen módon nem kapcsolódnak filmekhez, és képesek megállni a saját lábukon.


 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)