Hirdetés

Peter Langman pszichológus: Az erőszakos játékok nem tehetnek semmiről

|

Az amerikai pszichológust kutatásai vezették a fenti eredményre.

Hirdetés

Peter Langman 20 esztendeje praktizál pszichológusként, s ez alatt az idő alatt leginkább fiatalkorú páciensekkel foglalkozott. Összesen tíz amerikai iskolai lövöldözés elkövetőinek profilját vizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy felesleges az erőszakos videojátékokat hibáztatni.



A német Spiegel magazin online kiadásában közölt interjú során kifejti, hogy amennyiben a hatóságok kivonnák a piacról az erőszakos játékokat, akkor a potenciális ámokfutók más médiumokhoz, filmekhez, könyvekhez fordulnának. Leszögezi azt is, hogy ezek a médiumok a legkisebb mértékben sem felelnek azon lelki és szellemi állapot létrejöttéért, amely végül gyilkossághoz vezet. Az ilyen könyvek, játékok, filmek már-már megszállott fogyasztása csupán az elkövetők betegségének következménye.

Ha a videó megtekintése után furcsán érzi magát, keresse fel pszichológusát!



Példaként említi a Columbine-i iskolai lövöldözés egyik elkövetőjét, Eric Harrist, aki szerette ugyan a Doomot, a brutális játékokat és filmeket, de ennek nem lett volna semmilyen következménye, ha történetesen nem egy beteg, pszichopata és szadista ember, aki a naplójába részletesen leírta, hogyan rombolná le bombákkal és eltérített repülőkkel New York városát. Mindezt jóvel 2001. szeptember 11. előtt.
Langman állítja, hogy a fiatalkorúak által elkövetett, gyilkossággal végződő ámokfutások hátterében nem az erőszakos játékok, még csak nem is a bandázás, vagy a sikertelen csajozási kísérletek állnak, bebizonyosodott, hogy mindegyik elkövető szellemileg sérült, pszichopata volt. Egyesek tisztelték az életet, istennek hitték magukat, vagy azzá akartak válni, gyűlölték a világot, és bántani akartak minden embert. Akadt közöttük olyan is, aki paranoiában és skizofréniában szenvedett, szörnyű bűntette előtt pedig hangokat hallott.

Mit gondoltok, igaza van a dokinak, vagy téved, és be kellene tiltani minden erőszakos médiumot?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)