Hirdetés

Peter Molyneux lelépett a Microsofttól - Újra indie fejlesztőként alkot

|

Petr Molyneux bejelentette, hogy távozik a kreatív igazgatói posztjáról. És ennek mi nagyon örülünk.

Hirdetés

Peter Molyneux-ot lehet gyűlölni vagy szeretni, de ettől függetlenül fejet kell hajtanunk azon játékok előtt, melyeket ő alkotott meg.

Most nem az utóbbi években eltöltött kirakatszerepeire utalok, hanem a 10-15-20 évvel ezelőtti Peterre, akinek olyan zseniális alkotásokat köszönhetünk, mint a Populous, a Dungeon Keeper, a Fable vagy a Black and White sorozat. Azok igenis zseniális programok voltak, és bármikor lemosnák a placcról a mai "divatjátékokat". Molyneux távozása, illetve visszatérése az igazi játékfejlesztésbe reményt ad, hogy végre valahára igazi játékokat fog alkotni, nem pedig az aktuális mozgásérzékelős kütyükre valami casual cuccot, amit hardcore játékos nagyívben elkerül. Személy szerint nagyon szurkolok neki, hogy a Bullfrog és a Lionhead után újra sikerüljön a semmiből felépíteni egy neves stúdiót. Mondjuk  az sem ártana, ha ezt már nem adná el egy rakat zöldhasúért, hanem azon lenne, hogy maradandót alkosson vele. Mert megérdemli.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)