Hirdetés

PhysX játékokkal villant az NVIDIA

|

Az NVIDIA, hogy kompenzálja az ATI 4770 kártyáját, gyorsan felhívta a figyelmünket, a fizika fontosságára.

Hirdetés

A VGA kártyák harcterén kegyetlen a küzdelem. Durva, egyre több GPU-val ellátott szörnyek, extravagáns hűtések, ezer Wattos fogyasztás, és fullos játékok a dobozban. Időről időre, vagy az ATI, vagy az NVIDIA kerekedik felül. Mivel az ATI 4770-es kártyájára az NVIDIA-nak most hirtelen nincs válasza, inkább a játékokkal variál.

Nagyon helyesen, tegyük hozzá. Az NVIDIA GPU-k ugyanis támogatják ezerrel a PhysX rendszert, ami az élethű fizikáért felelős. A mostani egyre realisztikusabb játékokban pedig ez is egyre fontosabb szerepet kap. Az NVIDIA szerint a közeljövőben három olyan játék is lesz, ami durván jobb, szebb, gyorsabb lesz Geforce kártyával.

Az első ilyen a Dark Void, ahol a PhysX segítségével az eddig látottaknál sokkal élethűbb füsteffekteket láthatunk majd, valamint az űrhajók, és a jetpackek csíkjai is sokkal tutibban néznek majd ki. A Terminator Salvation is erősen használja majd a PhsyX technológiát. Itt elsősorban a rombolható környezet lesz élethű, valamint a fegyverek effektjeit tuningolja a PhsyX. A harmadik játék a Darkest of Days, de itt nem árulták el, milyen előnyökkel jár a Geforce kártya alkalmazása.

További jó hírként közölte az NVIDIA, hogy szerződést kötött a SEGA kiadóval, akik ezután szorosabban együttműködnek majd az NVIDIA-val, és vélhetőleg minden jobb játékukba beépítik a PhysX támogatást. A SEGA nem az első cég, aki leszerződik. Az NVIDIA partnerei között megtalálható a THQ, az Electronic Arts, és a 2K Games is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)