Hirdetés

Pixelhősök - Játéktörténeti áttekintés egy gamestaros szerző tollából

|

Már csak néhány nap, és megjelenik Beregi Tamás tematikájában egyedülálló könyve, a Pixelhősök.

Hirdetés

Beregi Tamás, megbecsült kollégánk már 1990 óta publikál különböző, számítógépes játékokkal foglalkozó lapokban. A forgatókönyvíróként is tevékenykedő szerző kísérletet tesz arra, hogy egy átfogó képet nyújtson számítógépes játékok történetéről, illetve evolúciójáról a szerény kezdetektől az ezredfordulóig, és még tovább.



A mintegy ezer játékot érintő, egyszerre szórakoztató és enciklopédikus mű a játéktörténeti mérföldkövek mellett olyan kuriózumokra keresi és adja meg a választ, mint hogy miként lett Japánban hiánycikk a százjenes érme a Space Invaders játéktermi megjelenését követően, mi köze van az egyik legismertebb játékhősnek, az örökké éhes PacMan-nek a pizzához, vagy éppen hány pixelből állnak Samantha Fox, a nyolcvanas évek kebelcsodája digitális másának domborulatai, a Strip Poker című klasszikusban, illetve léteztek-e női játéksztárok Lara Croft előtt is.

A borító fedlapjának megtekintéséhez kattints a képre!

Pixelhősök - A számítógépes játékok első ötven éve


A Pixelhősök - A számítógépes játékok első ötven éve című terjedelmes kiadvány a november 10. és 11. között megrendezett Budapest Game Show előtt jelenik meg, és a helyszínen, egészen pontosan a GameStar standjánál lesz először megvásárolható 5995 forintos áron. Beregi Tamás, aki - mint azt veterán olvasóink tudják - írásait Berr néven jegyzi természetesen szintén ott lesz velünk, s örömmel áll majd a rendelkezésetekre, ha beszélgetni szeretnétek vele az évtizedes kutatómunka eredményeként megszületett könyvről, illetve dedikáltatni szeretnétek saját példányotokat.
Gyertek el, játszatok sokat, kukkantsatok bele a Pixelhősökbe is, ami, magát igazi gamernek valló személy könyvespolcáról sem hiányozhat.

Beregi Tamás

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)