Hirdetés

Pixelvadász agykarbantartó

|

Kissé kilógnak a sorból, de mai mindkét játékunkat pontosan ezért lehet nagyon-nagyon szeretni

Hirdetés

Szerintem nem kell bizonygatnom, hogy a pixelvadászat jóval izgalmasabb lehet annál, mint amit az elnevezés így első olvasatra sejtetni enged magáról. Vegyük például azt az esetet, mikor valahol a távoli ködös messzeségben néhány képpont-kupac mozgolódására összeszűkül retinánk, majd a railgun-t előkapva egy „Heccsát'!" üvöltés nyugtázza bennünk, hogy valóban jól láttunk, mellesleg célozni is kielégítően tudunk. Másik eset lehet, mikor az egyszer játékos a hardcore kockulás helyett valami kevésbé véres, ám még mindig sasszemeket igénylő játék elé telepedik, mint amilyen például a Mysteriez 2: Daydreaming. On-line, mások ellen játszható kis pixelvadászat, amit Paca barátunk éleslátásának köszönhetünk (Reméljük, később hozzá járul majd szemészeti kezeléseinkhez). Miután megadtuk becses nevünk és a rendszer beléptetett egy percig sem kell várunk, mert villámgyorsan összesorsolódva (!?) egy másik lelkes játékossal már kezdődik is a móka! A jobb oldalt szemrevételezhető negyven napos hónapunk számait kell megtalálnunk a bal oldali, ügyesen megszerkesztett képen úgy, hogy nem dőlünk be azok álcáinak. Könnyű dolog ugye a falra mázolt „csupasz" számokat azonosítani majd leklikkelni, de ha ugyan ezt a gumi bordázatából vagy egy valamit mutató emberi kézről, esetleg használati tárgyak „véletlen" elrendeződéséből kell meglátnunk, már keményebb dió.

 

pixelhunt.jpg

Sok játék azzal szerez magának elismerést és népes rajongótábort, hogy egyszerűen nincs semmi értelme, vagy ha van is neki, az is csak mutatóba. Pingvint pöckölni, vagy gombokat nyomogatni ugye nem nagy kunszt, mégis sokan vannak oda értük. Hasonló jövőt jósolhatunk a Hardboiled-nek is. Nincsenek hősök, sem világmegváltás, csupán azon egyszerű feladatokat kell sikerrel teljesítenünk, amiket közvetlenül a pályák megkezdése előtt kapunk. Legtöbbször a feladatok egyszerűsége miatt leszünk tanácstalanok és futunk ki az egyébként pofátlanul gyorsan rohanó időből. Agyvizünket, szürkeállományunkkal együtt olyan teljesíthetetlen megpróbáltatások fogják megfőzni, mint hogy néhány üveg közül ki kell választanunk egy megadott színű, alkoholmentes italt, vagy jó időzítéssel el kell találnunk a középen helyet kapott céltáblát. Ha ezek után pedig kedvet kapsz a hasonló, „agyament" játékokhoz, akkor a Játéközön.hu valóságos kincsesbánya lesz a számodra. Csak keresni kell.

 

hardboiled.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)