Plágium lenne a God of War?

|

David Jaffe dizájnert, és a Sony-t vádolja plágiummal a nagysikerű God of War sorozat miatt egy kaliforniai szerzőpáros.

Rendeld elő a Monster Hunter Worldöt ráadás lentikuláris borítóval! Hirdetés
Augusztus 29-én fordult bírósághoz Jennifer Barrette-Herzog és Jonathan Bissoon-Dath. Állításuk szerint a Sony hatalmas sikert aratott God of War sorozata plágium, hiszen három esztendővel azután (vagyis 2005-ben) jelent meg az első rész, hogy ők elküldték volna a Sony Pictures-nek saját, Olympiad címre keresztelt forgatókönyvüket. (Hogy ezzel miért vártak mostanáig, amikor már a harmadik epizód munkálatai javában folynak, s egy mozifilm ötlete is felvetődött? Rejtély.)
Ettől függetlenül beadványukban hosszú oldalakon keresztül ecsetelik a történet, a karakterek, a helyszín, a környezet és a hangulat terén fellelhető hasonlóságokat.A Sony, és David Jaffe természetesen mindent tagad, cáfol és kategórikusan visszautasít. Emlékeztetnek arra, hogy a görög mitológia szerves része az emberiség közös ismereteinek és semmilyen szerzői jog védelme alá nem esnek annak elemei. Továbbá pontatlannak, torzítottnak és félrevezetőnek titulálják a szerzőpáros által felhozott példákat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!