Hirdetés

Az USA-ban továbbra is a PlayStation dominál

|

Hiába erősödik az Xbox One, a PlayStation 4 immár 5 hónapja nem adja át az első helyet. A Nintendo nem kér a gigászok harcából, surranópályán hozza be a lemaradást.

Hirdetés

Májusban általában elég nagy a pangás, hiszen a nagy nyári akciók előtt már inkább tartalékolnak a vásárlók és a kiadók is. Az idei év azonban mást hozott, az USA-ban ugyanis másfélszeresére nőtt a konzolok és játékok eladása is.

Az NPD csoport kimutatásai szerint a tavalyi évhez képest 52%-kal nőtt piac, ami azt jelenti, hogy összesen 568 millió dollárt tapsoltak el a vásárlók. A hardvereladások 95%-kal, míg a szoftveres részleg 57%-kal teljesített jobban az előző évinél. Előbbi esetében nyilván az új konzolok, utóbbinál pedig a nagy májusi megjelenések, mint például a Watch Dogs húzta fel ennyire a mércét.

A PlayStation 4 mögött a Nintendo 3DS végzett, de a PS Vita és a Wii U is nagy sikereket könyvelhet el, amely elsősorban két erőteljes húzócímnek, a Borderlands 2-nek és a Mario Kart 8-nak köszönhető. A Mario Kart 8 különösen jól teljesített, csak a Ubisoft hacker-szimulátora tudta lenyomni, de ez már tavaly ilyenkor is borítékolható volt.

A májusi top 10

Watch Dogs – Ubisoft (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Mario Kart 8 – Nintendo (Wii U)
MLB 14: The Show (PS3, PS4, Vita)
Wolfenstein: The New Order – Bethesda (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Minecraft – Microsoft/Sony (PS3, Xbox 360)
The Amazing Spider-Man 2 (3DS, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)
NBA 2K14 – 2K (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)
Titanfall – EA(PC, Xbox 360, Xbox One)
Kirby Triple Deluxe – Nintendo (3DS)
Call of Duty: Ghosts (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Az NPD kimutatása csak a dobozos, boltban értékesített példányokat veszi figyelembe, így az online vásárolt, digitálisan értékesített vagy másodkézből beszerzett példányokat nem. A helyzet tehát még ennél is jobb, aminek mindenképp örülni kell..

Ti beruháztatok valamire májusban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)