Hirdetés

PlayStation 4 - elérheti vajon a PS2 eladásait?

|

A PlayStation 4 japán megjelenése kapcsán beszélt a Sony a jövőről és a konzollal kapcsolatos elvárásokról.

Hirdetés

Két napja, a nyugati megjelenés után három hónappal elrajtolt a Sony hazájában, Japánban is a PlayStation 4, ettől pedig sokan jelentős ugrást vártak a konzol eladási adataiban. Mielőtt a sorban fagyoskodók beszerezhették volna a masinát, a Sony ötmillió eladott gépnél járt, a célkeresztben azonban ennél sokkal nagyobb számok vannak.

Nem kis ambíció, de mivel a cég saját rekordjáról van szó, nem teljesen irreális ötlet befogni a PlayStation 2 eladási számait: a PS2 több, mint 150 millió egységgel a történelem legjobban fogyó konzolja. Ehhez képest talán csalódásnak tűnhet a PS3 által produkált nyolcvanmilliós adat. Hirosi Kawano, a Sony Entertainment Japán és Ázsia elnöke arra a kérdésre, hogy vajon a PlayStation 4-nek sikerülhet-e a rekord megdöntése, kifejezetten optimistán válaszolt.

"Bár nehéz manapság az otthoni konzoloknak, nem kéne azt mondanunk, hogy lehetetlen. Szerintem növelhetjük a PS4 népszerűségét, ha gazdag játékélményt nyújtunk, és kihasználjuk a hálózati szolgáltatások és komoly teljesítmény elegyét, amit csak az otthoni konzolok nyújthatnak." - mondta. Kiemelte azt is, hogy minél több emberhez kell eljuttatniuk a konzol kevésbé ismert képességeinek hírét is. "Ha pusztán a számok tekintetében nézzük, hogy beérhetjük-e a PS2-t, ahhoz a jövőben a lehető legjobbra lesz szükség."

Mit gondoltok az életciklusa végéig (ha lesz egyáltalán következő konzolgeneráció) beérheti a PS4 a PS2-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)