Hirdetés

PlayStation 4 - hamarosan nyereséges lesz?

|

Elemzők egy csoportja szerint alig jelent meg a PlayStation 4, máris visszahozza az árát a Sony számára, bár a helyzet igazából ennél kicsivel árnyaltabb.

Hirdetés

Egy vadonatúj elemzés szerint nem sokkal a PlayStation 4 megjelenése után a Sony máris közeledik ahhoz a ponthoz, amikor megtérülhet a hardver előállításának költségei. Ez annak köszönhető, hogy a cég egy olyan gépet tervezett, amelynek összetevői és a gyártási költsége alacsonyabb, mint az ára, így lehetséges az, hogy az értékesítés során gyorsan eltudják érni azt, hogy nyereségesek legyenek - hangoztatták az IHS szakértői.

Az igazsághoz hozzátartozik az is, amit a PC World is megírt, hogy egy PlayStation 4-et 399 dollárért vásárolhat meg az adott fogyasztó, a cégnek pedig 381 dollárjába kerül legyártani azt, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy egy masinán 18 dollár nyereséget tudnak elkönyvelni. Mindehhez hozzáadva a marketingköltségeket, a hibás PlayStation 4-ek cseréjét és egyéb kiadásokat, akkor az jön ki végeredményül, hogy a Sony jelenleg még veszteséges, de a viszonylag alacsony előállítási költségek előbb-utóbb nullszaldós, sőt, jövedelmező értékeket eredményeznek majd, amit a PlayStation 3 indulásakor nem mondhattak el.

Az IHS egyébiránt azt is hozzátette, hogy az esetleges nullszaldót vagy nagyon kevés bevételt leszámítva a Sony leginkább a PlayStation 4 játékaiból és tartalmaiból húz majd hasznot, ahogyan tette azt a PlayStation 3 esetében is, ezúttal azonban sokkal jobb helyzetből indulva teszi mindezt. Ti mit gondoltok minderről? December 13-tól ti is hozzájárultok egy példánnyal a Sony statisztikáihoz vagy megvárjátok az Xbox One megjelenését?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)