Hirdetés

PlayStation 4 - veszteséges lesz az elején

|

Akármilyen sok PlayStation 4 is talál majd gazdára a novemberi megjelenéskor, a Sony egyelőre semmiképp nem jár jól.

Hirdetés

A japán cég reményei szerint nem a hardvereladások, hanem a PlayStation Plus előfizetések és a megjelenési címek eladásai teszik nyereségessé a next-gen konzolt.

A Eurogamernek adott nyilatkozatában Masayasu Ito, a Sony Japan egyik vezetője osztotta meg velünk a fentieket. Az oldal egy másik forrása szerint minden 399 dolláros PlayStation 4 60 dollár veszteséget jelent a cégnek - ezt Ito tagadta. Ha viszont mégis igaz, még az sem elég, ha mindenki vesz egy játékot, mivel azok nagyjából 60 dollár körül kaphatóak, és a vásárlók többsége nem csak porfogónak vagy ajtótámasznak veszi a PS4-et. Valódi nyereség csak akkor termelődik, amikor egy felhasználó legalább két játékkal tér haza, illetve ha előfizet a PlayStation Plusra, ami véleményünk szerint már csak az ingyen játékok miatt is kötelező, amik jelenleg a PS3 felhasználóknak havi rendszerességgel járnak (ráadásul a továbbiakban enélkül nem lehet majd multizni).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)