Hirdetés

A PlayStation 5 már nem konzol lesz

|

A Tekken producere szerint az ötödik Sony játékplatform már nem egy boltban megvásárolható otthoni hardver lesz, hanem egy felhőszolgáltatás.

Hirdetés

Ugyan a PlayStation 4 még meg sem jelent, de azért érdekes azon elgondolkozni, hogy mi lesz azután. Katsuhiro Harada legalábbis biztosan így van ezzel és el is mondta, hogy mit gondol a jövőről.

Az e heti Famitsu oldalain nyilatkozott a PlayStation 4 utáni időkről szőtt elméletéről. „Úgy gondolom, hogy a jövő játékait egy szolgáltatáson keresztül fogjuk élvezni, és nem egy hardveren. A felhő szolgáltatások fejlődnek, és mire eljutunk odáig már csak a név fog megmaradni. A PS5 valószínűleg nem egy konzolból fog állni, inkább csak egy képernyőből és egy kontrollerből. Szóval, ami megmarad, az csak a szolgáltatás neve. Akár úgy is hívhatják majd, hogy „PlayStation Network”. A Steamre is platformként gondolunk, de az sem egy hardver alapú platform. Csak egy szolgáltatás neve.”

Az első reakcióm a szemöldökráncolás volt, de ha végiggondoljuk, nem is mond butaságot. Mire letelik az a 10 év, amit a most még next-gennek titulált gépeknek jósolnak, már simán lehet, hogy annyira fejlett lesz ez a technológia, hogy le is váltja a klasszikus konzolokat. Nektek mi a véleményetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)